lauantai 4. lokakuuta 2014

Pitsimyssy silkkimerinosta


Löysin kirpparilta kivan, villakankaisen syystakin ja sen kanssa sopi hyvin Sokkarin alelaarista  viime keväänä löytyneet, syklaamin väriset nahkasormikkaat.  Mutta mistä sopiva hattu?  Kaapista ei löytynyt, joten lankakauppaan mars. Malliksi valikoitui Dropsin pitsinen myssy (jolla ei ole nimeä) ja langaksi BC Garnin Silkbloom Fino. Muistin vasta myöhemmin, että olin tosi pettynyt aiempaan BC Garnin lankaan, kun siitä tehty myssy nyppyyntyi aika nopeasti. Tosin vaihtoehtoja ei olisi kauheasti ollut, sillä halusin juuri sormikkaiden väristä lankaa merinosta / silkistä. Tuo lanka oli puolet ohuempaa, joten sitä piti sitten ostaa kolme kerää. Itse asiassa sitä tuli ostettua liikaakin, joka vähän harmitti, kallista kun oli (kolme kerää maksoi yhteensä yli 30 e!!!). No, täytyy keksiä kolmannesta kerästä joskus jotain kivaa. 
 
 
Ohje näytti minusta kuvassa tosi kauniilta, mutta en tiedä mistä johtui, että myssystä tuli ihan lörppö eiväktä nuo väliraidat näy niin hyvin kuin mallikuvassa.  Sen sijaan alareuna näyttää olevan pelkkää pitsiä.  En ole siis lopputulokseen kovinkaan tyytyväinen.  Mietin jo, että purkaisin koko tekeleen, mutta katsotaan nyt.  Harmittaa, kun tuli niin kalliiksikin.  En tiedä, mikä meni vikaan, kun tuo ohjeen kuvassa oleva myssy on minusta niin ihana.  Jouduin laittamaan omaan myssyyni kuminauhan reunaan, jotta pysyy päässä.  Että sellaista. 
 
 
Malli: Drops 115-12
Lanka: BC Garn Silkbloom Fino (45 % silkkiä 55 % merinoa 50 g / 200 m)
Puikot: 3 ja 3,5 mm

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Minusta myssy näyttää kauniilta. Johtuisiko erilaisesta langasta, että näyttää vähän erilaiselta kuin Dropsilla. Mutta tiedän kyllä tunteen, jos ei mene ihan niin kuin oli ajatellut. Tein samasta langasta juuri ne vauvan sukat.

rita kirjoitti...

Mikä tuossakin nyt on voinut mennä pieleen, kun on noin ihana myssy upealla keski-ikäisellä rouvalla ;)