torstai 1. toukokuuta 2014

Elämäni ensimmäinen villatakki!

Tiedättekö mitä? Olen saanut valmiiksi elämäni ensimmäisen villatakin!  Etsin viime talvena kaupoista itselleni jotain iloisen väristä ja mieluiten villaa olevaa villatakkia, mutta eihän sellaista löytynyt.  Ajattelin sitten, että kaipa se on tehtävä sitten itse.  Kesällä siihen oli vihdoin aikaa ja aloitin takin neulomisen viikko ennen juhannusta.  Neulominen kuitenkin stoppasi toiseen hihaan, kun harmaa lanka loppui.  Tilasin sitä lisää, mutta sain sitä kuitenkin vasta lokakuussa, jolloin oli jo kiirus neuloa joululahjoja.  Niinpä se jäi vaatekaapin perukoille moneksi kuukaudeksi, kunnes nyt keväällä ehdin jatkaa sitä. 

Lankoina käytin Dropsin Karismaa sekä resoreissa Dropsin Merino Extra Finea.  Ohjeeksi valitsin tämän Dropsin neuletakin  nimeltä "Martha" paitsi että tein siitä pidemmän ja raidallisen.  Hihoista tein vähän pidemmät ja kapeammat (niistä kun meinasi tulla ylhäältä tosi leveät) ja kauluksesta pidemmän. 

Päättelyvaiheessa päätin, että jos vielä joskus teen villatakkia tai -paitaa, niin siitä ei kyllä tule raidallista.  Sen verran oli nimittäin noita pääteltäviä langanpäitä... Tässä kuva hihan päättelystä:No, eihän siitä hyvä tullut.  Ylhäältä on liian reilu (en ymmärrä miksi), napit ja napinlävet eivät ole samojen raitojen kohdalla ja hihat ovat kuitenkin liian pitkät... Olen kotona koko talvikauden tosi viluinen, eli kotitakiksi se kelpaa, mutta eipä oikein muuhun.  Mutta ainakin on kuulkaa lämmin! 

Vaikka elämäni ensimmäinen villatakki ei oikein onnistunutkaan, niin en silti aijo luovuttaa :-).  Uusi malli on nimittäin jo katsottuna... Ja sekä omalle että kummitytölle tekisi mieli neuloa yhdet kauniit neuletakit.  Saapi nähdä tuleeko niistä mitään.  Tai ryhdynkö niitä  koskaan tekemäänkään.  Mutta aina voi haaveilla...Lanka: Raidat Dropsin Karismaa (100 % villaa, 100 g / 200 m)
Resorit Dropsin Merino Extra Finea (100 % merinoa, 50 g / 105 m)
Malli: muokattu Dropsin mallista Martha
Puikot:  3 ja 4 mm

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat värit. Kauniisti olet raidoittanut. Ja ainakin näin kuvissa näyttää kyllä ihanalta päällä.