perjantai 9. toukokuuta 2014

Aivotonta neulomista - kiitossukkia kesäksi

Tarvitsin bussiin ja reissuun aivotonta neulomista, joten tein lahjat neitokaisten opettajalle ja hoitajalle. Ovat sitten valmiina, kun pääsevät kesälaitumille. Eli näitä perus kesäsukkia, ovat ihania kesällä Crocsien kanssa.


Molemmissa sukissa on 4 x 14 s ja varressa 15 krs. Kantapäässä 16 riviä.

Nämä ekat ovat isomman neitokaisen opettajalle.  Hänellä saattaa olla minua pienemmät jalat, joten tein kantapään jälkeen 52 silmukkaa ennen kärkikavennuksia.

 

Malli: Oma kesäsukka
Lanka: Regia (en muista nimeä)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm Knit pro

Nämä alla olevat ovat taasen pienemmän neitokaisen hoitajalle. Niistä tein saman kokoiset kuin itsellenikin eli kantapään jälkeen 55 s ennen kärkikavennuksia.  Aloitin tekemään sukkia ensin eräästä toisesta raidoittuvasta langasta yhdessä valkoisen kanssa, mutta niistä tuli kyllä vähän liiankin iloisenkirjavat... Luulen että tämä hillitympi värimaailma sopii ko. hoitajalle paremmin, tuntuu käyttävän enempi tummia vaatteita. 

Tätä lankaa oli kyllä Aloe Veran ja Jojoba öljyn ansiosta ihana neuloa.  En yhtään ihmettele, että jotkut tykkäävät neuloa vain näistä käsiä ja jalkoja hoitavista langoista. Itselläni ei ole yhtään tällaisia sukkia, mutta ehkä pitäisi neuloa joskus itsellekin tällaiset. Ovat varmasti ihanat jalassa. 




Malli: Oma kesäsukka
Lanka: Austermann Step, jossa Aloe Veraa ja Jojoba öljyä
(100 g / 420 m, 75 % villaa / 25 % polyamidia)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm Knit pro

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kivat kesäsukat. Takuulla mieluinen lahja!

Liila kirjoitti...

Kyllä opettajien kelpaa :) Ihania sukkia.