sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Saippuapussit nokkoslangastaTällaiset tein joululahjoiksi miehelle, isälle sekä appiukolle.  Lanka on 100 % nokkosta ja tilasin sen  Villavyyhdistä. Nokkosessahan on luonnostaan homeenkasvua estävää ainetta eli siitä on hyvä tehdä pesuhuoneeseen / saunaan tarvikkeita.  Tämä nokkoslanka on muistaakseni Nepalista (tai jostain sieltä päin... en nyt voi tarkistaa, kun lanka on Villavyyhdistä loppunut), sillä Suomessa kukaan ei tee nokkosesta lankaa.  Nokkoslanka on kuulemma myös hyvin kestävää eli siitä voi hyvin tehdä erilaisia sisustustekstiilejä.  Tämä kestävyysasia minua tosin vähän mietitytti, ainakin tämän langan kun sai helposti käsillä poikki.  Nähtäväksi jää, kuinka hyvin pussi kestää käytössä. 

Ajattelin tehdä ensin sellaiset pesukintaat, joiden sisään laitetaan käsi, mutta kollega vinkkasi tällaisesta ja tämä tuntui heti hyvältä idealta!  Näihin laitetaan sisälle palasaippua ja sitten vain pesemään.  Saippua on näin helppo käyttää loppuun asti eikä se ole kädessä liukas. 

Ohje löytyi täältä Puhde-puodin blogista.  Saippuapussin pariksi käärin lahjapaperiin hunaja- ja kardemummasaippuaa.

Tää nokkoslanka oli aika veikeää (lue: vaikeaa) neuloa.  Se kun ei jousta yhtään.  Puikot tippuilivat heti, jos neuloi yhtään löysemmin eli yleensä nurjien raitojen jälkeen.  Ja puikkojenvaihtokohdista tuli aika löysät.  Kiinnostuneena jään kuuntelemaan käyttäjiltä palautetta ja jos ovat hyviä, niin saatanpa tehdä näitä joskus vielä lisää. 

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Ihana idea lahjaksi! Toivottavasti osoitautuu hyväksi käytössä.

Sanna kirjoitti...

Mahtava idea! Kerrothan sitten blogissakin, kun kuulet palautetta käyttäjiltä!