perjantai 20. joulukuuta 2013

Neitokaisille otukset

 
 
 
Ostin syksyllä Juju-kirjakerhosta Sydämellisiä lahjoja neuloen -kirjan.  Siitä jonkin ajan päästä Kretliinissä olikin kirjan ohjeella tehty hauska linnunpoikanen.  Pienempi neitokainen oli sillä kertaa lankaostoksilla mukana ja poikasesta lumoutuneena pyysi, että tekisin hänelle samanlaisen.  Eihän siinä auttanut, kun ostaa langat kahteen otukseen niin, että isosisko saisi myös omansa. 

Nämä on tehty kirjan pingviini-ohjeella. Ensin tehdään siis sydän kärjestä ylöspäin, sitten nokka taitetaan alas, otukselle neulotaan maha ja siivet ja lopuksi lintu täytetään ja muut osat ommellaan siihen kiinni.  Sydämen aloitus on vähän haastava, mutta muuten nuo oli aika vekkuleita tehdä.  

Lankana käytin Dropsin ihanan pehmeää Symphony-lankaa, joka oli minulle uusi tuttavuus.  Oi sitä pehmeyttä!  Langassa on 65 % merinovillaa ja loput polyamidia.  Ohjeessa kehotettiin käyttämään normaalia ohuempia puikkoja, jotta vanu ei pursua silmukoiden välistä ulos, joten käytin 2,5 mm puikkoja. Tällaisia niistä sitten tuli. Pingviininpoikaset joutuvat nyt muutamaksi päiväksi paperin sisään, josta vapautuvat sitten jouluaattona.  Jännittää, mitkä nimet uudet omistajat näille antavat :-)


Lisäys: pingiivininpoikasten nimiksi tuli Bingo ja Pingu :-)

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hauskat örkit ja aivan ihana kuusimetsä!

Aino P. kirjoitti...

Kiitos :-)

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat örkit! Vaikka tuntuu ehkä pahalta puhua örkistä, kun nämä kaverit ovat niin suloiset :) Täytyy tutustua tuohon kirjaan!