tiistai 12. marraskuuta 2013

Lämmin pipo pukin konttiin


Ostin tämän langan jo kauan sitten eräs ystävä mielessäni.  Nyt se pääsi vihdoin puikoille.  Inspiraation tähän pipoon sain Anu Harkin blogista, mutta tein sen kuitenkin aivan erilailla. 

Lanka on ihanaa, rouhean pehmeää Drops <3 you2, jossa on 50 % alpakkaa, 40 % villaa ja 10 % pellavaa.  100 g:ssa lankaa on 100 m eli paksua on!  Puikkosuositus langalle on jopa 9 mm, mutta koska en halunnut, että piposta ihan tuulee läpi, tein resorin 4 mm ja muun pipon 5 mm puikoilla.  Ihan ei tuo 100 g vyyhti riittänyt, mutta jos piposta tekee vähän pienemmän, voisi 100 g riittää.  Kukkaan käytin Dropsin Nepalia.

Saajalla on minua isompi pää, joten tein siitä itselleni reilun - mallailin sitä välillä miehen päähän ja toivon, että koko on nyt sopiva.  Ja pitäähän pipon mennä kunnolla korville!  Tämä oli hauskan näköinen tyttöstenkin päässä, joten ehkä teen heillekin tällaiset joskus.

Alkaa taas olla sitä aikaa, jolloin näiden kuvaaminen alkaa olla tosi haastavaa.  Nämä kuvat on otettu jalustalla ja itselaukasijalla ja silti oli hankala ottaa tärähtämättömiä kuvia.  Olisi ihana ottaa vielä jokunen lähikuva, mutta näin pimeällä se ei kyllä onnistu.  Jospa sitten viikonloppuna...

Tässä ohje, jos joku haluaa tehdä samanlaisen (tosin vähän ehkä kannattaa pienentää kokoa):
- Luo 88 silmukkaa 4 mm pyöröpuikoille
- Neulo 10 kierrosta 1 o 1 n -resoria.
- Vaihda 5 mm puikot ja neulo sileää 33 krs.
- Päättele silmukat ja ompele yläreuna yhteen.
- Tee haluamanlaisesi kukka ja ompele se sekä puunappi pipoon.

 
Malli: Oma
Lanka: Drops <3 you 2, vähän reilu 100 g.
Puikot: 4 mm ja 5 mm pyöröt (80 cm kaapeli)

5 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Voi mahoton miten nopea olet! Ja aivan ihanaisen pipon olet tehnyt. Voi kun osaisin ruveta tekemään jotain ilman ohjetta, mutta kun ei niin ei :D Kaunis väri ja koristekin.

Sanna kirjoitti...

Hauska! Taidan tehdä tyttärelleni samanlaisen :)

HeJu kirjoitti...

Kaikkea kivaa ja lämmintä sekä suloista. :)

Aino P. kirjoitti...

Kiitos teille! HeJu, olet kyllä oikea mysteerikommentoija... Toisen seuraamasi blogin perusteella lienet joku puolison sukulainen tai sukulaisen tuttava...???

HeJu kirjoitti...

Hih,hii siis olen tuo ensimmäinen vaihtoehto. :)