sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Junasukat vauvalle
Tässä eräälle vauvalle junasukat, joita on neulottu junan lisäksi myös lentokoneessa :-).  Teen näihin aina vain kolme makkaraa jalkapöydälle, kun muuten niistä tulee mielestäni tosi pitkät.  Ohjehan on vanha ja siihen liittyy ihana tarina:

Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk:n ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettajan kävi sääli pientä vauvaa ilman sukkia. Niinpä opettaja purki valkoista käsinneulottua villatakkiaan ja neuloi pienokaiselle sukat radan korjaustöiden aikana.

Lankana käytin Cascaden 220 superwash lankaa (100 % superwash Merino, 50 g = 125 m), jonka olin ostanut itseleni erästä pipoa varten.  Pipo oli pitsikuviollinen ja siihen tuli alareunaan silkkinauha.  Valmiina oli kuitenkin niin vanhanaikaisen unimyssyn näköinen, että päätin purkaa sen ja käyttää näihin sukkiin. Pitäisi olla pehmeää ja vauvan iholle sopivaa :-). 


Ohje: Junasukka
Lanka: Cascaden 220 superwash
Puikot: 2,5 mm 

Ei kommentteja: