sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Palmikkoasusteita

Hei taas!

Kaveria lainaten "palmikot vievät mukanaan"...

Tällaiset palmikkosäärystimet valmistuivat viikko sitten.  Lanka on Dropsin Limaa (50 g = 90 m, 65 % villaa ja 35 % alpakkaa) ja sitä meni hiukka vajaa kaksi kerää per säärystin.  Tämänkin palmikon ohje on tästä Dropsin ohjeesta. Tuo Lima on ihanaa neuloa ja säärystimet ovat jumalaisen lämpimät!

Ja näin nuo syntyivät:
- Luo 60 silmukkaa 3,5 mm puikoille.
- Neulo 3 o 2 n -joustinneuletta 25 krs ja aloita sitten ohjeen M2-palmikko.
- Tee palmikkoja 8 kpl.
- Lopuksi vielä 25 krs 3 o 2 n -joustinneuletta. Päättele.

Oli tarkoitus tehdä säärystimien seuraksi palmikkopipo. Mietin pitkään, mistä ohjeista sellaisen muokkaisin, mutta sitten löysin synnyinpaikkakunnan kirjastosta tällaisen, aivan mahtavan kirjan, jossa on viikinkikuvioita ja  niistä tehtyjä palmikko-ohjeita. (Myöhemmin lisätty: Kirja on kaupoista jo aika päivää sitten loppuunmyyty, mutta löysin ja ostin sellaisen itselleni sittemmin huuto.netistä!)


Aloin tekemään pipoa ohjeenani palmikkokuvio, johon oli otettu malli Gotlannista löytyneestä rasian soljesta.  En saanut pipon kupuosaa mieleisekseni, joten se jääköön nyt ainakin toistaiseksi pannaksi.  Ohje on kirjassa sivulla 52. Panta on Dropsin Merino Extra Fine -langasta, joka on minusta maailman parasta pipolankaa! Pantaan meni yksi kerä ja käytin 3,5 mm puikkoja.  Mallikertoja tuli pantaan yhteensä 9.

Vielä tekisi mieli tehdä harmaa palmikkopipo ja harmaat palmikkolapaset, mutta ensin jotain muuta...


  

2 kommenttia:

Anonymous kirjoitti...

Hienot ja varmasti ihanan lämpimät! :)

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat säärystimet ja panta <3 Olet kyllä taitava!