sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Damson valmistui!

Tämä Damson on ollut pitempiaikainen projekti. Tein sitä hissukseen bussissa työmatkalla, 2 riviä per suunta eli valmista tuli 4 riviä päivässä. Tällä viikolla se sitten valmistui. Ostin ohjeen muistaaksein Titityystä, mutta nyt en löytänyt sitä sieltä. Ohje on ostettavissa myös Ravelrystä. Tuossa minun ostamassani, suomennetussa versiossa oli pari virhettä, mutta onneksi oli olemassa myös alkuperäinen ohje, josta tsekkasin oikean tavan.

En tykkää ainaoikeasta, jota tuossa ikävä kyllä on tuo yläosa, mutta muuten pidän mallista. Tuo pitsikuviokaan ei ollut vaikea sitten kun pääsi siitä jyvälle.  Koko ajan piti kyllä olla ohjepaperi käden ulottuvilla.  

Lanka on BC Garnin Baby Alpaca -lankaa (100 g = 500 m) lankaa. Vähän oli ehkä turhan ohutta ja "villaista".  Jos vielä joskus teen toisen Damsonin, niin valitsen paksumman ja sileämmän langan. 

Tuo oli muuten ensimmäinen työ, joka viimeisteltiin pingottamalla.  En ollut tehnyt sitä aiemmin, joten piti vielä varmuuden vuoksi kilauttaa kaverille ja kysyä neuvoa. Tein sitten niin, että levitin sen kylpypyyhkeen päälle parivuoteen patjan päälle, kiinnitin alustaan nuppineuloilla (ja hakaneuloilla, kun nupparit loppuivat kesken... pitää laittaa ne ostoslistalle) ja kostutin sumutepullolla.  Sitten laitoin toisen pyyheen päälle ja sen päälle petarin. Annoin olla siellä yön yli ja aamulla huivi oli kuiva ja oikeassa muodossaan. Hyvin toimi!


  

2 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Huivista tuli todella kaunis! Onnea valmistumisesta. Ja pingotus näyttää onnistuneen hyvin :)

Anonymous kirjoitti...

Voi että olet viitseliäs! :)