perjantai 12. tammikuuta 2018

Kukosta korvikset


Porukoiden kukko kuoli. Isäni toi sen työpaikalleni, kun työparini mies tekee siitä perhoja. Pyysin nyppimään siitä muutamia höyheniä minullekin korutarpeiksi ja tällaisia niistä tuli. 


Ensin piti vähän miettiä, miten saan höyhenet kiinni, mutta sitten löysin Helmikaupasta sellaisia nyörinpää-nimisiä korunosia, joihin sain tökättyä höyhenen pään ja sitten se osa vain litistetään siihen  ympärille. Niitä sitten tilasin kahdessa eri koossa ja hyvin toimivat tässäkin tarkoituksessa! Nuo ylemmässä kuvassa olevat tein itselleni. Laitoin niihin tuollaisen kirkkaan helmen. 

Ja tuossa alla olevassa kuvassa olevat korut tein äidilleni, joka oli juuri samaisena aamuna ajattelut, että "Eipä haittaisi, vaikka kuolisi koko kukko!" Ja niinhän siinä sitten kävi, että päivällä kukko löytyi maasta silmät kiinni ilman mitään ennakkovaroitusta. Taitaa äitini tästä lähin miettiä tarkemmin, mitä sitä lähimmäisistään ajattelee :-). Näihin äidin koruihin laitoin tummemman korun tuohon ylös. 


Nämä alla olevat tein sitten eräälle henkilölle kiitoksena kyydeistä, joita olen häneltä syksyn mittaan saanut.  Ovat hänen oman kukkonsa/kanojensa  höyhenistä.


Pidin siis höyheniä ensin pakastimessa jonkin aikaa, että niistä kuolee niissä mahdollisesti majailevat kirput ja muut pöpöt. 

Mutta olipa hauskaa tehdä pitkästä aikaa koruja! Kesällä voisi metsästää luonnosta lintujen höyheniä ja tehdä niistäkin koruja.

2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Höyhenenkevyitä kauniita koruja ❤

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Ja kevyitä kyllä ovat :-)