sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Syyspipa


Halusin ja tarvitsin itselleni merinovillaisen, ohuen syyspipan. Paikallisen lankakakaupan loppuunmyynnissä oli kaikki baby merinot jo loppu, joten tilasin niitä ensin Adlibriksestä ja sen jälkeen ostin vielä muutamaa sävyä lähikaupungin lankakaupasta, niin kuin kaksi kerää tätä ihanan suomenlipunsinisen väristä lankaa vihreää syystakkiani ajatellen.  Sen kanssa kun ei ole ollut mitään hyvää pipoa.    


Löysin tämän ohjeen Ravelrystä, kun etsin ohuella langalla tehtyjä pipoja.  Minusta tässä oli hauskat nuo pitkät ja toistensa päällä risteilevät palmikot. En muista tuollaisia ennen nähneeni. Yleensä palmikot ovat sellaisia tiukasti toistensa ympäri meneviä. 


Ensimmäisen ja toisen palmikonkierron välissä on osioita, joissa on 3 o 3 n -joustinneuleen asemesta 6 o 6 n, mutta en oikein tykännyt siitä.  Niissä kohdissa nuo risteilevät nauhat menevät ikään kuin yhteen eivätkä näytä olevan erillisiä.  Niinpä tein seuraavan kerran sen kohdan tultua niin, että loin niiden 6 o silmukan keskelle yhden rivin nurjia (eli 3 o, 1 n, 3 o), jotta ne pysyvät erikseen. Ja noihin alempiin kohtiin tein sen jälkikäteen nurjalla puolella.  En tiedä, ymmärsikö tästä nyt kukaan mitään :-).


Yöksi laitoin sen ilmapallon päälle ja sumutin kosteaksi (paitsi resorin kohdalta). Vähän oikeni tuo päälaen suippous.  Tykkään tuosta kyllä tosi paljon! Voisin tehdä noita joskus lisääkin.  On sopivan kireä joustinneuleen kohdalta ja muutenkin sopivan kokoinen.  

Ai niin, aloitin päälakikavennukset 2 riviä aiemmin kuin ohjeessa. Eipä sillä ole suuri merkitys, mutta ei tullut ihan niin pitkä kuin ohjeen mukaan olisi tullut. Niin ja tein pipon vähän pienemmillä puikoilla, että piposta tulisi tarpeeksi napakka, kun oma käsialani tuppaa usein olemaan vähän löysähkö. Muuten tein ohjeen mukaan.


Malli: Spinster Slouch. Löytyy Ravelrystä, ilmainen. 
Puikot: Resorissa 2,5 mm, muualla 3,5 mm pyöröpuikot
Lanka: Drops Baby merino (100 % baby merino, 50 g / 175 m. Menekki 63 g)

3 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Ihana pipo! On kyllä kivat nuo palmikot. Ja kauniin sininen väri. Kyllä nyt saa syksy tulla :)

Mari T. kirjoitti...

Hei Aino!

Törmäsin ihan vahingossa surffaillessani sun tekemiin isänpäiväsukkiin vuodelta 2013. Ja kyllä oli hienot! Ihmettelin, miksi itse suhtauduit niihin niin kriittisesti :) Toivottavasti joulupukki toi miehellesi samanlaiset jos hän noita isäsi sukkia niin himoitsi :)

Aino P. kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Ihan piti käydä kaivelemassa blogia, että mitä olin tehnyt ja mitä niistä kirjoitin :-). Juu tein miehellekin polvisukat, mutta menivät heti puhki... Ko. lankaa en ole sen koommin ostanut. Mukavaa syksyä sinulle!