keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kretliinin jäähyväishuivi


Kun tuli tieto, että ihana, paikallinen lankakauppani Kretliini lopettaa, ostin sieltä monta kerää tätä Dropsin ihanaa Babyalpaka silk -lankaa ja ajattelin, että teen niistä itselleni Kretliinin jäähyväishuivin. Etsin mallia, johon käytetään montaa eri väriä ja löysin tämän. Tai no, on sitä tehty myös yksivärisenä, mutta tämä sopi minusta hyvin myös tehtäväksi monella eri värillä.  


Valitsin värit työn edetessä ihan mututuntumalla sen enempää niitä suunnittelematta.  Työn edetessä hoksasin, että olisin voinut sekottaa värejä enemmänkin, joten tuossa alussa raidat ovat yksivärisempiä ja lopussa käytin niissä kahta eri väriä.  


Odotin kovasti, että pääsen neulomaan tätä, mutta sitten neuloessa tuli vähän sellainen blaah-olo, että eihän tästä tule yhtään nätti!  No, annoin mennä vain ja ajattelin, että ehkä tämä sitten valmiina on ihan jees.  En mielellään jätä mitään työtä kesken. En itse asiassa noudattanut ohjetta tuossa lopussa, kun tein matkan varrella pieniä muutoksia enkä ollut varma onko silmukoita oikea määrä tuossa alaosassa, missä pitäisi oikeasti olla sellainen pitireuna.  Niinpä tein siihen ihan vain ainaoikein reunuksen.  Nyt kun se on valmis, niin tykkään siitä tosi paljon!


Näitä kaikkia värejä tietenkin jäi ja aloin tekemään tuosta tummasta roosasta huivin kanssa sopivaa pitsimyssyä,  mutta arvatenkin lanka loppui kesken ja jouduin tilaamaan sitä lisää...  Adlibriksellä on onneksi tosi kattavasti Dropsin lankoja, kai niitä täytyy nyt sitten vain alkaa tilaamaan sieltä.  Postareitakaan ei tule, jos tilaa vähintään 10 eurolla.  


Malli: Pamuya Shawl  (Ravelryssä, maksullinen)
Lanka: Dropsin Babyalpaca silk, eri värejä
(70 % alpakka, 30 % silkki. 50 g / 167 m) Menekki 167 g
Puikot: 4 mm Knit pron pyöröt

2 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Voi taas niin hieno. Itse olen tehnyt pari hartiahuivi yritelmää huonolla menestyksellä. Malli tai lanka oli vääränlaista tai mikä todennäköisempää en vaan osannut. Noi sun tekemät huivit on niin julmetun upeita. :)

Aino P. kirjoitti...

Ai, kiitos! Huivit on minusta siitä helppoja, kun tiheydellä ja koolla ei ole niin väliä toisin kuin sukissa ja lapasissa ja muissa vaatteissa. Harvoin ne ihan täysin epäonnistuu. Tietty suunnittelulla on iso merkitys, kun isoja töitä ei viitsi niin vain purkaa, mikä taas sukissa ja lapasissa onnistuu pienemmällä vaivalla.