keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

YstävänpäiväsäärystimetOli vihdoin aika neuloa Riihivillan kasvivärjätyistä langoista jotain. Päätin tehdä niistä itselle säärystimet. Myös vaaleanharmaa taustavärilanka on Riihivillan (sukkalanka Ukko). Mallin otin Niina Laitisen vuoden 2017 ystävänpäiväsukista. 


Oli kyllä työlästä tehdä kirjoneuletta, mutta vähän kerrallaan nämä edistyivät ja onhan lanka kuitenkin sen verran paksua, että ei yhdessä kuviossa nyt loppujen lopuksi niin kauaa mennyt. Mutta katse piti pitää koko ajan kutimissa, mikä rajoitti ulkomaisten sarjojen katselua jonnin verran... 


Riihivilla on perheyritys, joka myy kasvivärjättyä suomenlampaan villaa ja sen kojun voi nähdä kesäisin Helsingissä Kauppatorilla. Sieltä minäkin osan ihanista pikkuvyyhdeistä ostin. Olipa hauskaa päästä vihdoin neulomaan niistä jotain!  Aikalailla niitä vielä jäikin, ehkä teen niistä itselleni ensi talvena lapaset? 

Neulominen suomenlampaanvillasta oli kyllä aika erilaista kun merinon työstäminen (=tahmeaa!), mutta lopputulos on kyllä hieno! Ja aina on mukava tukea suomalaisia villantuottajia ja värjäreitä.


Malli: Niina Laitisen Ystävänpäiväsukat vuodelta 2017
Lanka: Riihivillan Ukko-sukkalanka (vaaleanharmaa) ja kasvivärjätyt langat (väri saatu mm. järviruo'osta, indigosta, morsingosta, madderista ja kokenillista)
Puikot: 3,5 mm?

4 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Oi miten ihanat säärystimet, niin kauniit♥ Mukavaa alkavaa kevättä!

Emma kirjoitti...

Kauniit! Toivottavasti säärystinkelejä vielä riittää jokusen viikon niin pääsevät käyttöön :)

Lankakeiju kirjoitti...

Kauniit säärystimet!

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Näistä tuli kyllä raikkaat, tykkään itsekin :-)