perjantai 29. joulukuuta 2017

Huurukissoja joulupaketteihin


Olin kuullut, että kun Silica-laatuista kissanhiekkaa laittaa kangaspussiin (tai vaikka parittomaan sukkaan) ja pussin sitten auton etuikkunalle, niin se imee autosta itseensä kaiken kosteuden ja ehkäisee näin huurun syntymistä auton ikkunoihin. Esimerkiksi Eilen tein -blogissa oli näistä taannoin (öh, vuonna 2009...) ja ompeleva ystäväni kehui, että tämä oikeasti toimii!


Juuri ennen joulua kävin sitten ostamassa pussin tällaista valkoista silica-kissanhiekkaa ja ompelin tuttaville ja sukulaisille kissan mallisia huurusyöppöjä. 


Ensin tein kissoja kirjavista kankaista ja ompelin välitikkauksia kaulan kohdalle, mutta ajattelin niiden olevan parempia ilman niitä. Tein sitten vielä kasan harmaita kissoja, joihin lisäsin hännät siinä vaiheessa, kun ompelin kääntöaukon kiinni.


Nuo harmaasta kankaasta ommellut ovat omia suosikkejani.  Ja käyvät ihmisille, jotka eivät halua kirjavia kissoja autoonsa.  Nopsia olivat tehdä, kun en alkanut väkertämään niille sen enempää naamoja tai viiksiä. 


Pakettiin laittaessani sidoin niiden kaulaan vielä lapun, jossa kerrottiin mikä tämä kissa on miehiään ja mitä sillä tehdään. Ja ohjeen, että jos kosteudenimukyky lakkaa, niin kissan voi laittaa uuniin tai saunaan kuivumaan ja sen jälkeen tehon pitäisi palautua. Saapi nähdä, toimivatko!

Ei kommentteja: