keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Retrohtavat kukkasukat


Kaapissa on majaillut jo muutaman vuoden 100 g kerä ruskeaa Regiaa ja ajattelin, että siitäpä tulisi hyvät synttärilahjasukat eräälle sukulaiselle yhdistettynä kirjoneulevarsiin. Aloin ensin neuloa Sydämeni laulu -sukkia (kuvioväreinä sininen ja vihreä), mutta niissä meni lankadominanssi metsään ja muutenkin kuvio ei oikein sopinut minun käsialalleni tai sitten valitsemiini väreihin... Ehkä yritän sitä joskus myöhemmin. No, sitten kaivelin ohjevarastoista nämä kukat. Väreiksi valikoituivat kasvivärjätyistä langoista kaksi punajuurella värjättyä vaaleanpunaista kerää sekä keltasipulinkuorilla ja kurkumalla värjätyt keltaiset kerät. Ensin neuloin kukkien alapuolelle ohjeissa olleet varret ja lehdet, mutta en tykännyt niistä, joten purin ne pois.

Sitä lankadominanssia tutkiessani löysin Youtubesta hyvän ohjeen, kuinka voi sitoa pitkät langanjuoksut. Aiemmin olen tehnyt sitä neuloessa niin, että olen ottanut lankaa eri puolilta sitä toista lankaa. Nyt sitten aloin miettiä, että sotkeentuuko se lankadominanssi siinä touhuissa?  Löysinkin tosi kätevän oloisen ohjeen, jossa pitkät langanjuoksut sidotaan vasta seuraavalla kierroksella nostamalla aiemman kierroksen langanjuoksu vasemmalle puikolle ja neulomalla se seuraavaksi vuorossa olevan silmukan kanssa yhteen. Tätä käytin näissä sukissa ja oli kyllä kätevää! Tekniikka on neuvottu tässä Teeteen videossa 3.56 min. kohdalla. Tuota langanohjaintakin kokeilin näissä sukissa nyt ekaa kertaa, mutta en tykännyt siitä. Jotenkin kadotin tuntuman, kun sohin sitä muovia puikonkärjellä.


Sukkiin oli tullut virhe, huomasin sen vasta höyryttämisen jälkeen. Olin nimittäin neulonut yhden kierroksen kahteen kertaan, joten yksien keltaisten kukkien terälehdet oli pidemmät kuin muut terälehdet... No, mustaa kangastussia päälle, uusi höyrytys ja nyt vain toivon, että tussin jälki pysyy :-). Näiden sukkien kanssa tuli siis purettua aikalailla, mutta valmistuivat sitten vihdoin viimein.

Aika tikutusta kyllä oli 72 silmukalla, pakko oli tehdä kärkiosa 2,25 mm puikoilla, ettei sukista olisi tullut liian isot. Ensi kerran voisin ehkä kaventaa ylimääräiset pois ennen kantapäätä? Malli: Kuvio jostain Pinterestin syövereistä,
muuten oma perussukka nilkan resorilla lisättynä 
Puikot: Muualla 2,25 mm paitsi kirjoneuleessa 2,5 mm (muistaakseni...)
Lanka: Ruskea Regiaa (menekki 75 g)
Värikkäät kasvivärjättyä baby merinoa

3 kommenttia:

outi kirjoitti...

Kaikki vaiva kannatti - ihan mahdottoman sievät sukat! Tuo värikombo miellyttää suuresti.

HeJu kirjoitti...

Iik miten kauniit sukat olet taas loihtinut.

Aino P. kirjoitti...

Oi, kiitos kommenteista!