maanantai 26. kesäkuuta 2017

Villatakki, joka onnistui!


Sain vihdoin viimein aikaiseksi neuletakin, josta ei tullut väärän kokoinen! Malli oli valikoitunut jo kauan sitten: Isabell Kraemerin Dexter, jota tosi monet ovat kehuneet. Ja olihan se hyvä!  Vain yhtä kohtaa en englanninkielisestä ohjeesta ymmärtänyt, mutta hyvä tuosta tuli siltikin. 


Langan taisin tilata joskus talvella Lankamaailman alesta (Hjerte Garnin Wool Silk, jossa on 75 % luomulampaan villaa ja 25 % silkkiä) ja se on kyllä tosi miellyttävää päällä. Lankahan on paljon ohuempaa kuin mitä ohjeen suositus sanoo. Tein ensin mallitilkun ohjeen mukaisilla puikoilla, mutta siitä tuli liian iso eli vaihdoin puikot summassa vähän pienempiin ja aloin neuloa.  Aloitin tämän työmatkalla junassa kohti Helsinkiä ja jatkoin kotisohvalla. 


Neuloessa kyllä vähän emmin, että onko väri mulle liian halju.  Neuloin takin silti sinnikkäästi loppuun asti.  Taisin tehdä takista vähän pidemmän kuin mitä ohjeessa oli, mutta muuten seurasin ohjetta.  Tuossa yläosassa on helmineuletta, mutta koska lanka on dweed-tyyppistä, niin se ei siitä oikein erotu. Olisi siis ollut ihan sama  neuloa se sileänä.


Samaa helmineuletta on myös alalaidassa eikä sekään oikein erotu.  Noista hihoista tykkään, resoreista tuli mukavan napakat ja hihat ovat juuri oikean mittaiset. 


Tuon itselle hieman hailakan värin lisäksi toinen asia, minkä voisin takissa muuttaa on sen, että se on aivan suora ja siis vähän omaan makuun turhan väljä tuosta vyötäröltä. Näkyy hyvin tuossa ylemmässä kuvassa.  Mutta yhtä kaikki, hyvä siitä tuli ja on kyllä ihanan lämmin ja siis ensimmäinen itse tehty ja itselle sopiva neuletakki! Jee!


Malli: Isabell Kraemerin Dexter (Ravelryssä, maksullinen)
Lanka: HjerteGarn: Wool Silk (75 % luomuvilla, 25 % silkki. 50 g / 300 m) Menekki ale 200 g
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm pyöröt ja hihoissa sukkapuikot

2 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Onittelut ensimmäisestä onnistuneesta villatakista. Se näyttää tosi kivalta!

rita kirjoitti...

Kaunis ja todellakin onnistunut <3 Joskus minäkin vielä... :D