maanantai 22. toukokuuta 2017

Äidille


Tein äidille äitienpäivälahjaksi tilkuista koristetyynyn.
Kaikki lähti siitä, kun eräs verhoomo ilmoitti Fb:n roskalavasivulla antavansa ensimmäiselle hakijalle ison kassillisen mallikankaita. Minä sitten heti viestiä laittamaan, että mulle, mulle! Ja niinpä raahasin jättimäisen kassin täynnä kankaita läpi kaupungin työpaikalle ja sieltä useammassa erässä bussilla kotiin.


Nämä mallitilkut jotenkin viehättivät minua. Näistähän tulisi jotain ihanan värikästä! Leikkasin tilkut irti alustastaan ja varulta kutistin ne kastelemalla ne lämpimään veteen. Sitten ripustin ne kuivumaan.


Seuraavaksi silitin ne ja leikkasin tilkkuleikkurilla neliöiksi -


kas näin.


Sitten jaoin ne värien mukaan eri kasoihin.


Kasoista otin aina kaksi eri väristä neliötä ja ompelin ne yhteen. Samalla langalla ompelin enemmänkin ja leikkasin ne vasta lopuksi irti toisistaan.


Sitten silitin parit auki ja ompelin aina kaksi paria yhteen, jolloin syntyi neliöitä.


Sitten ompelin neliöt pötköiksi -


ja pötköt isoksi neliöksi.


Koko systeemin reunustin ensin valkoisella kaitaleella ja sitten vaaleanharmaalla pellavakankaalla (Kretliinin loppuunmyynnistä ostettua), josta tein myös tyynynpäällisen taustan. Yhdelle sivulle ompelin vetoketjun.


Sitten vain kaupasta tyyny (ostin 50 x 50 -kokoisen tyynyn, vaikka päällinen on 40 x 40, jotta tyynystä tulisi erityisen muhkea.)Valmis! Ajattelin että jos äiti ei halua tätä olkkariin, niin ehkäpä sitten makkariin tai mökille.

Ihan tyytyväinen olen, vaikkeivat kaikki risteykset nyt ihan niin justilleen ole. 


Onnea äiti!

3 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Näppärää kierrätystä ja kaunista tuli!

Aino P. kirjoitti...

Kiitos! Ja joo, kierrätys kunniaan!

PiipeA kirjoitti...

Voi, miten upea tyyny tilkuista tulikaan! Harmi, jos tuo kaikki olisi päätynyt kaatopaikalle.