sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Pompulapipa!


Jotenkin tuntui siltä, että se vanha roosa ei oikein soinnu mun kasvoihini. Piti siis saada uusi alkutalven pipo uuden harmaan villakangastakin kanssa.  Olin jostain napannut tämän nätin ohjeen ja pistin sen siis puikoille.   Jännä vain, että kun etsin tähän sopivaa lankaa, niin ohjeessa käsketään käyttämään DK-weight-paksuista eli 50 / 191 yard, mutta eihän nuo ole keskenään saman paksuisia? Tottelin ennemmin tuota juoksevuutta, joten valitsin tähän tutun ja turvallisen Drops Babymerinon, jota olin nyt syksyllä ostanut näitä uusia pipoja varten enemmänkin. 

Aloitin neulomisen yhdessä koulutuksessa siitä huolimatta, että aloitusvaiheessa ohjetta täytyi aina välillä vähän tavata.  Jatkoin sitä sitten kotisohvalla.  Vähän ihmettelin alussa, että onpas outo resori... Mutta sitten hoksasin, että tämähän kuuluisi tehdä tasona! Täh! Kuka nyt pipon tasona tekisi? Aivan outoa.  Mutta kun luin ohjeet loppuun (ehkä se olisi järkevä tehdä aina ennen kun alkaa ylipäätään neuloa jotain uutta ohjetta...), niin niinhän siellä sanottiin, että lopuksi sauma ommellaan kiinni.  Se tuntui kuitenkin ihan järjettömältä, joten tein tämän tuttuun tapaan pyörönä.  


Loppujen lopuksi pipo oli tosi simppeli, vaikka ohje oli minusta tosi oudosti kirjoitettu. Itse kirjoittaisin sen ihan toisin.  Niin ja päälakikavennukset tein taas omalla tavallani, mutta noudatin ohjeen laatijan tapaa kiristää lopuksi aika iso joukko silmukoita langalla vain yhteen.  Ensin meinasin päätellä pipon jo aiemmin, mutta sitten purin ja tein vielä yhden tuollaisen nystyrän ja niin piposta tuli vähän tuollainen myssymäinen. 


En ollut ennen tehnytkään noita pompuloita. Ihan helppojahan ne olivat ja ehkä niiden vuoksi pipo oli ajateltu tehtävän tasoina - niissä kun neulotaan tuota nyppyä edes takaisin. Mutta ihan hyvinhän se onnistuu myös pyöröpuikoilla! Näitä saatan tehdä joskus vielä lisää.
  
Kuvaaminen oli taas hankalaa... Isompi neitokainen oli kuvaajana, mutta ne kaikki olivat tärähtäneitä (paitsi tuo takaa päin otettu), joten ei kun käsivarren mitalla vain selfieitä ottamaan.  Mutta siis kiva ja helppo pipo neuloa ja hyvän tuntuinen päässä. Tykkään!


Lanka: Dropsin baby merino (100 % babymerino, 50 g  / 175 m. Menekki vajaa kerä)
Puikot: Resorissa 2,5 mm ja muualla 3,0 mm

3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Kivat pompulat, olen tuota samaa ohjetta säilönyt jo vuosia, ehkäpä tänä talvena aloitan :)

HeJu kirjoitti...

Hieno pipa ja sopii sinulle hyvin :)

Aino P. kirjoitti...

Kiitti!