lauantai 24. syyskuuta 2016

Matkamiehen Navooh


Tätä Eva Kuehlmannin Navoohia on kehuttu monessa blogissa.  Nyt kun huomasin, että meillä on talossa pipovajausta, niin tämä oli yksi niistä pipoista, jonka ajattelin tehdä  armaalle puolisolleni.  Hänellä oli sopivasti syntymäpäivät ja oli juuri lähdössä Åreen melomaan, juuri sopiva lahja siis pohjoiseen menevälle reissumiehelle! Ei ainakaan reissussa päätä palellut!  Pyysin häntä ottamaan pipokuvia reissusta, että olisin saanut autenttisessa ympäristössä otetut blogikuvat, mutta eihän se mitään muistanut kuvata...  No, muita kuvia reissusta on nähtävissä miesten yhteisblogista PoksAdventure.


Tänään olimme sitten Hyyppäänvuorella retkeilemässä, joten otin kuvat siellä.  Vähän on ehkä turhan lämmin pipo syyskeliin, mutta eipähän ainakaan palellut :-).  Tämä on siis enemmän sellainen lämmin talvipipo, sillä lanka on suht paksua ja täyttä merinovillaa ja lisäksi pipon alareuna tuonne aika korkealle asti on kaksinkertaista neulosta.  Tein yhdistämisen ensin liian löysästi ja sitten kiristin lankaa liikaakin, joten vuoren reunakohta näkyy kireänä rantuna.  No, ensi kerran ehkä osaan tehdä sen paremmin.  Aijon siis ehdottomasti tehdä tämän joskus vielä uudestaan.  

Tein piposta vähän lyhyemmän kuin mitä ohjeessa sanottiin ja aloitin päälakikavennukset 19 cm kohdalla.  Eipä haittaa, vaikka aloittaisi ne seuraavan kerran vielä aiemmin.  Mutta hyvä on noinkin. Kovasti on puoliso pipoon tykästynyt!  Jee!


Malli: Navooh (Ravelryssä, maksuton)
Lanka: Drops Merino Extra Fine (100 % merinovilla, 50 g / 105 g)
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm Knit pron pyöröt

2 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Kivanoloinen pipo ja varmaan hyväntuntuinen päässä.

Aino P. kirjoitti...

Kiitti! On kyllä ihanan pehmeä, ei ainakaan kutita :-)