keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Totoro-fanille


Isomman tyttären paras ystävä on Totoro-fani ja hänellä oli juuri syntymäpäivät. Jo talvella päätin, että teen hänelle tulevaksi syntymäpäivälahjaksi Totoro-laukun. 

Työ alkoi alkuvuodesta sillä, että etsin silityskuvapaperia, jolle voi tulostaa kuvia ja sitten silittää kuva siitä kankaalle.  Eräästä paikallisesta liikkeestä löysinkin sellaista, mutta niin suolaisen hintaista, että etsin ja löysinkin netistä halvempaa, muistaakaseni verkkokauppa.comista.  


Tuotteen saapumiseen meni monta viikkoa (sitä ei ilmeisesti ollut heillä varastossa), mutta onneksi olin ajoissa liikkeellä.  Sitten piti odottaa, että menemme mummoloimaan, jotta saatoin tulostaa isäni mustesuihkuprintterillä kuvat paperille.  Halusin hyötykäyttää koko arkin samalla kertaa ja siksi printtasin tuon ison kuvan lisäksi vielä kaksi pienempää Totoro-kuvaa.  Kuvat löytyivät netistä.


Sitten vain kuvaa silittämään ja ompelemaan. 


Laukun mitat otin päästäni ja olkahihnaan laitoin säätömahdollisuuden. Tuo vihreä kangas on teflonkäsiteltyä eli hylkii vettä ja likaa.  Laukun sisällä on vihreää pallokangasta, molemmat kankaat ovat Eurokankaasta. 


Laukun taakse tein vetoketjutaskun.


Ja sivusta löytyy "Käsintehty"-lappu. 


Niistä pienemmistä kuvista tein kaksi pussukkaa, joista toisen annoin isommalle tyttärelle. Voivat sitten ystävänsä kanssa samistella :-)  Toisessa on vuorena turkoosikuvioista kangasta, toisessa vaaleanpunakuvioista. 


Pussukoissa on takana pienet i <3 handmade -lappuset. 


Kovasti oli ystävä kuulemma lahjoista tykännyt.  Itse tekisin noissa kaikissa tiettyjä asioita toisin, mutta kelpanevat noinkin. 3 kommenttia:

rita kirjoitti...

Iiik, ihanuuksia!!!

Aino P. kirjoitti...

Kiitti!

HeJu kirjoitti...

Taitava laukuntekijä- ihana lopputulos!