lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ystävälle ihan omat siilit


Pienempi neitokainen kertoi, että hänen luokkakaverinsa on aina hänen siililapasiensa kimpussa ja pyysi, että tekisin kaverille syntymäpäivälahjaksi omat siililapaset. Yhtään ei aluksi huvittanut, mutta vaikeahan noita on vastustaa... Otsalle ompelin näille siileille hempeänvaaleanpunaisen rusetin. Väri ei oiken näy, kun näköjään ylivalottuivat nuo kuvat. 

Tein näihin nämä intialaiset peukalokiilat, jotka istuvat minusta tosi hyvin käteen ja ovat simppelit tehdä. Ja tuo big fabel tuntui kyllä hyvältä lapaslangalta, sellaista sopivan paksua ja luulisin että kestävää. Vielä kun tein lapaset suht pienillä puikoilla niin että neulontajäljestä tuli aika tiukkaa. 


Tässä vähän silmukkamääriä: (Lapaset on 8 vuotta täyttävälle tytölle.) Alussa on luotu 32 silmukkaa ja varressa on 24 krs. Sitten 2 krs sileää ennen intialaista peukalokiilaa, jossa siirsin toiselle puikolle  4 silmukkaa (olen huomannut, että peukusta tulee sopiva, kun siirtää toiselle puikolle aina puolet yhen puikon silmukkamäärästä). Peukun jälkeen tein 21 krs ennen nauhakavennuksia. Kuonoväriin vaihdoin, kun jäljellä oli 5 s / puikko.  Itse asiassa olisi ollut hyvä vaihtaa siihen vasta kerrosta myöhemmin.  Aika iso nyt tuli tuosta kuonosta.  

Peukulla on yhteensä 14 silmukkaa ja 12 krs ennen nauhakavennuksia. Piikit tein erikseen tasona niin, että loin alussa 18 silmukkaa ja jatkoin aina oikeaa, kunnes koko oli sopiva. Sitten ompelin sen paikoilleen. 


Lanka: Itse lapanen: Big Fabel (75 % villaa, 25 % polyamidia. 100 g / 150 m)
Piikit: Schachenmayr Brazilia (100 % polyester. 50 g / 90 m)
Kuono: Drops Alpaca kolminkertaisena (100 % alpakka. 50 g / 167 m)
Puikot: 3,5 mm

2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Söpöset <3

Liila kirjoitti...

Voi mitkä söpöläiset! Varmasti ovat mieluisat. Tuo intialainen peukalokiila on edelleen kokeilematta :)