maanantai 13. heinäkuuta 2015

Tilaussukat

 
Yleensä en tee tilaustöitä, mutta näitä ehdotin ihan itse.  Minulla on nimittäin ystävä, joka ei erityisemmin välitä ohuilla langoilla neulomisesta, mutta oli luvannut tehdä tyttärelleen Stepistä polvarit.  Niinpä lupauduin tekemään ne hänen puolestaan ja vastapalveluksena tulen saamaan ihanan ja kätevän projektipussukan neuletöilleni :-).  Hyvät kaupat sanoisin, kun pussukoiden ompelu ei ole sitten ollenkaan minun heiniäni...
 
 
Nopsaan nämä tulivat, kun oli paljon hyviä leffoja ja sarjoja katsottavana ja neitosten sairaspäiviä, mutta koon arviointi oli hankalaa, kun malli ei asu samalla paikkakunnalla.  Yhden kokonaisen sukan purin, mutta nyt taitavat olla sopivat. 
 
Sukissa oli alussa 2 x 12 + 2 x 14 s. Resoria on 25 krs, sitten sileää 45 krs ennen ekoja kavennuksia.  Toiset kavennukset tein 10 krs myöhemmin niin että loppusukassa oli sitten kaikilla puikoilla 12 silmukkaa.  Kantalapussa on 12 edestakaista kierrosta ja jalkaterässä 50 s ennen kärkikavennuksia.  Tuohon yksiväriseen lankaan vaihdoin jo 48 krs jälkeen. Osapuilleen näin.
 
 
Malli: Oma peruspolvari
Lanka: Pinkki: Roosanauha-sukkalankaa
Raidoittuva: Austermaan Step  (75 % villa, 25 % polyamidi. 100 g / 420 m)
Puikot: Resori 2,25 mm ja muu sukka 2,5 mm

4 kommenttia:

rita kirjoitti...

Ihanaa putoo aina puikoistasi!!!

Liila kirjoitti...

Kyllä ovat sopivat ja erittäin mieluiset <3 Ja niin ihanat!

Aino P. kirjoitti...

Kiitti molemmille ja onneksi ovat sopivat, niin ei tarvitse neidin pidempään odottaa sukkiaan :-)

Liila kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste. Mikäli et halua ottaa sitä vastaan, ei haittaa. Halusin vain kertoa sillä, että pidän blogistasi :)