maanantai 27. huhtikuuta 2015

Väriä kevääseen - lankavaraston tyhjennystä

 
Varsinaisena työnä on tällä hetkellä sen verran yksitoikkoinen ja suuritöinen tekele, että oli pakko neuloa välipalana jotain helppoa ja nopeaa (ja värikästä!).  Niinpä otin työn alle tämän vuoden verran vaatekaapissa majaillut Noron.
 
Olen pitkään halunnut tehdä jonkun sellaisen vinoon neulottavan huivin, mutta niissä on ärsyttänyt se, että kaikki jotka ovat minun silmiin osuneet, ovat olleet ainaoikeaa.  Miksi ihmeessä???  En ymmärrä.  Mietin, että niihin voisi käyttää liukuvärjättyjä lankoja, kun raidat menevät niissä vaihteeksi toisin kuin perinteisissä kolmiohuiveissa ja olisi hauska tehdä sinne loppureunaan sitten joku pitsi.   

 
No, Norossa on sen verran tekstuuraa itsessäänkin, etten tehnyt tähän kokeiluversioon minkäänlaista pitsiä.  Sen kun posotin menemään.
 
Ohjeen tähän malliin otin Janina Kallion huivista Antarktis.  (Löytyy Ravelrystä, maksullinen.)  Mutta en siis tehnyt niitä reikäosuuksia ja tein sileää neuletta kolmen silmukan ainaoikeinreunuksella. Loppuunkin tein kuutisen kierrosta ainaoikeaa. Aika hyvin muuten arvioin langan riittävyyden: loppuun jäi reilun vaaksan mittainen pätkä päättelyä varten :-)
 
 
Villapoika meinaa ängetä joka kuvaan lelunsa kanssa.


 Eikö me koskaan leikitä???


Malli: Yksinkertaistettu ja vähän muuteltu Antarktis 
Lanka: Noro Silk Garden Sock Yarn
( 40 % villa, 25 % silkki, 25 % nylon ja 10 % Kid mohair. 100 g / 300 m)
Menekki: yksi kerä.
Puikot: 4,5 mm / 80 cm pyöröt

Ei kommentteja: