maanantai 25. elokuuta 2014

Irlanninvihreä silmänisku


Olipa tämä kuulkaa kerrassaan miellyttävä neulomiskokemus! Lanka oli ihanaa ja malli äitini sanoin "aivan super"!

Ostin tämän langan vuosi sitten Dublinista, jossa olimme miehen kanssa juhlistamassa 10-vuotishääpäiväämme. Toiveena oli tuoda sieltä paikallista lankaa, mutta se olikin vaikeampaa kuin olin ajatellut. Aika vähän Irlannissa ilmeisesti tuotetaan lankaa. Tässäkin langassa vain väri oli irlantilaista, itse lanka oli U.S.A:sta. Mutta väri oli tosiaan oikein kunnon ”irlanninvihreää” (ei toistu noissa kuvissa ikävä kyllä oikein kunnolla) ja kun materiaalina oli ylellinen sekoitus silkkiä (45 %) ja merinoa (55 %), niin olihan se napattava ostoskoriinJ. Langan tuntu on juuri niin ihanaa kuin miltä se kuulostaa: unelman pehmeää ja hennosti kiiltävää…


Itse kauppa, This is knit, oli muuten myös ihana. Eli jos joskus päädyt Dubliniin, niin suosittelen käymään! Yhtä sun toista ihanaa kokosin koriini, mutta tämä taisi olla ensimmäinen vyyhti, joka ehti puikoille asti.

Lanka on tosi ohutta, 1000 m / 100 g, joten päätin neuloa sitä kaksinkerroin, jolloin siitä tuli sopivaa useisiin kivoihin ohjeisiin. Sattumoisin Heidi Alanderilta ilmestyi juuri kaunis ja helpon oloinen ohje ”Eyeblink” eli ”Silmänisku” - aika sopiva malli häämatkalta ostetulle langalle, eikö? Malli löytyy Ravelrystä ja on ilmainen. Kerin vyyhdin siis kahdelle kerälle ja aloin posottaa.

Huiviohje oli kyllä älyttömän kiva! Tykkäsin ohjeen lisäystavasta ja pitsi oli tosi helppo, sen oppi hetkessä ulkoa. Tuon malliset huivit asettuvat mielestäni mukavasti kaulalle. Eikä tässä tule sitä lisäysraitaa siihen keskelle, niin kuin kolmiohuiveissa.


Lanka vain kävi tosi vähiin. Pitsiosuudessa oli pakko ottaa vaaka avuksi ja punnitsin, että yhteen riviin meni 2 g lankaa. Siitä sitten laskin, että kuinka moneen riviin sitä vielä riittää. Teinkin A-kaavion vain kaksi kertaa enkä kolmea, niin kuin ohjeessa oli ja B-kaaviostakin oli pakko vähentää pari riviä, jotta lanka varmasti riittäisi. Vielä päättelykierroksella tuli paniikki, kun kerät oli jo niin pikkuriikkisiä, joten varmuuden vuoksi katkaisin toisen langan puolivälissä päättelykerrosta ja päättelin lopun reunan vain toisella langalla. Tiukille siis meni!

Ohje oli sen verran mukava, että syksyn aikana on tarkoitus neuloa vielä muutama lisää. Itse asiassa yksi on jo puikoilla, mutta siitä lisää sitten myöhemmin…

 
 
 
Malli: Eyeblink
Lanka: Scrumptious lace by Fyberspates (1000 m / 100 g, 45 % silkki ja 55 % merino)
Puikot: 4 mm / 80 cm Knit pron pyöröt

4 kommenttia:

rita kirjoitti...

IIK, ihana silmänisku ja niin nätit kuvat!!!

HeJu kirjoitti...

Kaunis huivi, väri ihana ja upeat kuvat.
:)

Sanna kirjoitti...

Kaunis huivi! Ihana muisto Irlannin-matkasta ja hääpäivästä. :)

Liila kirjoitti...

Aivan ihana huivi ja kuvat. Ja totta, että lanka oli aivan ihanan tuntuinen.