sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kirjavat tossut

Heipparallaa!

Ostin Dublinista tällaista aika tekokuituista lankaa, joka oli kuitenkin niin hauskan väristä, että ostin sitä kaksi eri väristä kerää.  Kuvissa ei enkä näy, mutta lanka on sellaista tosi kiiltävää ja välkehtivää tuon akryylin ansiosta. Kuvissa näyttää ehkä enemmän villaiselta.  Ajattelin, että teen siitä tossuja töihin vapaaehtoisten käyttöön.  Jos maltan vain odottaa, niin voisin antaa ne vasta vapaaehtoistyön viikolla marraskuussa :-).

Lanka on James G. Brett: Passion, 70 % akryyliä ja 30 % villaa, 100 g = 146 m. Näihin tossuihin meni lankaa 67 g   Ihan hauskan väriset niistä mielestäni tuli!  Malli on Novitan ja löytyy täältä. Olen joutunut muokkaamaan ohjetta omaan käsialaan sopivaksi.  Näihin tossuihin tein ensin 34 krs ainaoikeaa ja sitten 25 krs tuota sileää neulosta ennen kavennuksia.  

Nämä ovat kyllä hauskat tossut, tosi nopeat ja helpot tehdä ja hyvän malliset jalassa (kunhan saa niistä oikean kokoiset). Toisen parin siitä eri värisestä kerästä voisin tehdä vasta myöhemmin, lähempänä vapaaehtoistyön viikkoa.  Nyt on mielessä muut jutut :-).  Niistä lisää myöhemmin. 

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Voi kuinka kauniit! Varmasti tulevat kovaan käyttöön.