perjantai 24. heinäkuuta 2015

Reissukässäilyä


Olimme perheen kanssa viikon verran Pärnussa ja matkaan piti ottaa mukaan jotain pientä ja helppoa. Raitasukkaa siis!  Tuon raidoittuvan langan ostin juhannusreissulla Oulun Lankamaailmasta. En ollut Kunstgarnia ennen neulonut ja aika karheaa se minusta oli.  Ei siis mitään ihannelankaan paljaalle säärelle, mutta ajattelin että sukkia voi käyttää talvella hameen kanssa, jos on paksut sukkikset tai legginsit alla. Ja värit olivat minusta ihanat, niiden takia tämän kerän kaupasta nappasinkin. 
 
Tässä kuvassa olemme matkalla Tallinnasta Pärnuun. Ensimmäinen sukka on nilkan kohdalla.
 
 
Ja tässä on menossa toinen sukka ja taidamme olla Muhun saarella kohti Saarenmaata. 
 
 
Kuressaareen saavuttuamme molemmat sukat olivat valmiit ja toinen sukka päätelty. Kuressaaren Piispanlinnassa päätin ottaa sukista blogikuvat, vaikka toinen sukka olikin siis vielä päättelemättä... Linna oli tosi hieno ja siellä oli hyviä näyttelyitä. Suosittelen! Kerron matkasta lisää sitten vähän myöhemmin.
 
 
 
Sukat menevät lahjaksi eräälle läheiselle ihmiselle, jolla on juhlapäivä vasta loppuvuodesta. Tekisi mieli antaa aina heti kaikki valmistuneet työt, mutta pitänee malttaa vain odottaa...
 
Sukat on neulottu kahdelta kerältä ja raidat ovat 4 krs levyisiä. Alussa on 4 x 16 s ja resoria tein 25 krs.  9. raidan kohdalla aloitin kavennukset, jotka tein joka toisen raidan kohdalla, kunnes silmukoita oli 4 x 12 s. Varressa on yhteensä 27 raitaa ja ne ulottuvat ihan polvitaipeisiin asti. Kantalapussa on 14 edestakaista kerrosta ja jalkapöydässä 12 raitaa. Sen jälkeen 4 krs ennen ensimmäisiä kärkikavennuksia. 
 
 
Malli: Oma perussukka
Lanka: Musta: Opal (75 % villa, 25 % polyester. 100 g / 425 m)
Raidoittuva: Hjertegarn Kunstgarn (75 % villa, 25 % Nylon. 100 g / 420 m)
Puikot: Resori: 2,25 mm, muualla 2,5 mm

3 kommenttia:

rita kirjoitti...

Ihana reissukuvaus! Ja nuo sukat <3

Suvituulia kirjoitti...

Upeat sukat olet saanut tehtyä... sukat on mainio matkatekeminen, kun samalla näkee hyvin ne maisematkin. Otapa joku pikkutarkka "nyherrys" niin haaste on melkoinen. kiva blogi sinulla. Tarttee tulla toistekin vierailulle.

Liila kirjoitti...

Ihanat sukat ja ovat jo syntyessään nähneet maailmaa :) Tulevat varmasti kokemaan saajansa kanssa vielä monta seikkailua.