tiistai 9. kesäkuuta 2015

Regiaraitaa

 
Villasukkia on kyllä melkein kivointa neuloa!  Homma etenee nopeasti ja välillä saa vaan posottaa eteen päin (ellei tietty ole jotain kuviota tai pitsiä), mutta tylsäksi ei homma ehdi käydä, kun vähän väliä tapahtuu jotain.
 
Nämä kerät valikoituivat hyllylle odottamaan omaan vuoroaan jo jokin aika sitten, kun päätin neuloa eräälle ystävälle lahjaksi sukat. Noita sukkalankoja kun tuolla riittää... Ja olipa kiva päästä neulomaan näitä!  Tykkään hurjasti Regian langoista ja näihin laitoin lisäksi Dropsin Fabelia rauhoittamaan meininkiä. Ja mukavasti osui raidat samoille kohdille.
 
 
Neuloin sukat varpaasta varteen, kantapään tein taas jälkikäteen nauhakavennuksin.  Tällä tavalla saa minusta mukavan tiukan nilkan niin että varsi pysyy ylhäällä ilman resoriakin.  Laitan tähän vielä kuvat kantapään eri vaiheista.  Sukkaa kutoessa kantapään kohdalle kahdelle puikolle neulotaan siis jämälanka, joka puretaan siis muun sukan valmistuttua pois ja tilalle laitetaan neljä puikkoa (ekassa sukassa tein kantapään ennen resoria, kun halusin mallailla, kuinka pitkät varret tekisin).   Tässä kuvat purkamisvaiheesta:
 

 
Sitten aletaan neuloa ympyrää (tuonne reunoille lisätään yht. neljä silmukkaa), ensin neljä kierrosta normaalisti ja sen jälkeen joka toisella kierroksella tehdään nauhakavennukset. Tässä siitä kuva:
 
 
Ja kun jäljellä on 20 silmukkaa (tämä tietty vaihtelee langan paksuudesta ja sukan koosta riippuen), niin loput silmukat silmukoidaan.  Valmis!
 

 
Tämän jälkeen sukat tietty höyrytetään oikeaan muotoonsa :-).
 
Toivottavasti ovat saajalleen oikean kokoiset ja mieluisat!
 
 
Malli: Varpaasta varteen, kantapää jälkikäteen nauhakavennuksin
Lanka: Harmaa: Dropsin Fabel (75 % villa, 25 % polyamidi. 50 g / 205 m)
Raidoittuva: Regia Design Line Jazz Color By Erika Knight
(75 % villa, 25 % polyamidi. 50 g / 210 m)
Puikot: Kärki ja kantapää 2,25 mm hiilikuituset, muualla 2,5 mm Cubiks.
(Tarkoitus oli tehdä resorikin ohuemmilla puikoilla, mutta unohdin. Hups!)
 

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kauniit harmonisen väriset sukat!

Liila kirjoitti...

Kauniit värit! Ja kiitos ohjeesta. On aina kiva tietää miten kukakin tekee saman asian, sen kun voi tehdä niin monella tavalla. Sinun kantapää näyttää erityisen siistiltä!