lauantai 6. kesäkuuta 2015

Minun Igerini


 
Kun Mekkotehdas aikuisille -kirjaa on niin monessa blogissa kehuttu, niin täytyihän minunkin sellainen saada. Vilma tuntui mekoista eniten minun oloiseltani, mutta kun paikallisesta Eurokankaasta ei tuntunut löytyvän mitään kivaa joustavaa kangasta, niin ostin palalaarista hipihtävän kirjavaa ja ihanasti laskeutuvaa kangasta ja tein siitä itselleni Ingerin.
 
 
Kangasta oli vaikea leikata, se kun oli niin liukasta ettei koskaan tiennyt, milloin se on lattialla suorassa ja hihoissa oli yhdet merkit, joiden käyttötarkoitusta en hoksannut, mutta kyllä siitä mekko syntyi. Aika kauan vain sain mokomaan tuhlattua aikaa, ehkä noiden poimutusten vuoksi. Niin ja vetskarin jätin minäkin pois, mekon kun kuulemma saa vaivattomasti päälle ilmankin sitä.
 
Mekko ei oikein ole minulle sopivan mallinen (hyvin kävisi vaikka odotusmekoksi!), mutta kun lisäsin sivusaumoihin kiristysnyörit (joiden päähän laitoin puuhelmet - hippimekko kun on) joilla saa vähän korostettua tuota empirelinjaa  (Neulovan nartun esimerkin mukaisesti minäkin nostin tuota vyötärölinjaa noin 6 cm ylemmäs) ja pistän neuletakin päälle, niin kyllä sitä kehtaa käyttää.  Kerran se on ollut minulla jo töissä ja päällä on kyllä ihanan oloinen - tuntuu kuin ei olisi mitään päällä!
 
Malli: Mekkotehdas aikuisille -kirjan Inger
Kangas: Eurokankaan palalaarista n. 5 e, materiaali tuntematon

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Kaunis mekko tuli. Hyvän näköinen juurikin tuon nyörin kanssa.