tiistai 1. tammikuuta 2013

Joululomalla tehtyä

Heip! Tässä joululomalla tehdyt neulomukset. Yhdet lapaset odottaa vielä kukkakoristeita, ne lisään myöhemmin.


Tuo pipo valmistui itse asiassa jo aiemmin, mutta odotti vielä kauluria parikseen.  Pipon ohje on omasta päästä enkä muistanut laittaa siitä mitään tietoja ylös.  Silmukathan on laskettavissa, jos tuollaisen vielä joskus teen, mutta puikkokokoa en muista... Malli oli helppo, tein pöyröpuikoilla ensin vähän matkaa resoria ja sitten sileää, kunnes mitta oli valmis.  Sitten vain ompelin yläosasta reunat yhteen.

Lankana on Dropsin Limited edition Drops <3 you, väri musta.  Lanka on ihanan pehmeää, 50 % alpakkaa, 40 % villaa ja 10 % pellavaa (joka näkyy hauskoina vaaleina lankoina mustan seassa). Ehdottomasti kokeilemisen arvoista lankaa! Löysin tuollaisia pieniä pitsilappuja kerran kirpparilta ja iskin niistä yhden tuohon.  Mallailin siihen keskelle vielä nappia, mutta mikään varastosta löytyneistä ei tuntunut sopivan.  

Kauluriin sain idean Anu Harkin blogista , jossa kaulurin ohje on, mutta halusin siitä vähän tiukemman.  Loin saman määrän silmukoita, mutta käytin pienempiä ( 6 mm) puikkoja.  Nyt siitä tuli minusta sopivan kokoinen niin, että se pysyy tarvittaessa ylhäällä suojaamassa viimalta.  

Kaulurissa oli tuota samaa  mustaa lanka kuin pipossakin, parina Dopsin valkoista Andesia.  Kulutus: 70 g mustaa ja 47 g valkoista. Tein yhteensä 51 kerrosta eli 7 valkoista raitaa.  Ja tässä on nyt se Lina-pipon ohjeella tehty panta.  Lankana Dropsin Merino Extra fine, väri ruskea.  Tein ensimmäisen palmikonkierron 6 kerroksen ja toisen 8 kerroksen päästä ja päättelin työn sitten 6 kerroksen jälkeen.  Tässä omassani oli ohjeessa olleet 120 silmukkaa puikoilla, pienipäisemmälle ystävälle tein myöhästyneenä joululahjana samanlaisen 100 silmukalla.  Tuo oma panta on löysähkö, seuraavan kerran tekisin itselleni tai saman kokoisen pään omaavalle 110 silmukalla.  Tämä voisi olla mukava myös esim. turkoosina tai valkoisena!


 
Nämä sain juuri äsken valmiiksi, menevät synttärilahjaksi tädille.  Ohje on Dropsin ja löytyy täältä. Ohje meinasi  olla aluksi hankala ja jouduin purkamaan työn kaksi kertaa.  Ja siis kokonaan, sillä kun puran pitsineuletta, niin en osaa ottaa sitä takaisin puikoille niin, että se tulisi oikein. Syynä hankalaan alkuun oli ehkä myös se, että juuri tuossa alkuvaiheessa olin mummolassa joulunvietossa ja porukkaa oli koko ajan ympärillä häiritsemässä keskittymistä :-).  Minun kun pitäisi näissä uusissa vähänkin miettimistä vaativissa töissä saada keskittyä kunnolla.  Niinpä jätin niiden tekemisen suosiolla siihen, kunnes olen yksin tai miehen kanssa rauhallisella kotisohvalla neitokaisten ollessa jo nukkumassa ja tein välillä itselle peruslapasia.  

Kotona neulominen alkoikin luistaa ja hyväthän niistä tuli!  Lanka on Dropsin Baby alpaca Silk ( 70 % baby alpaca 30 % mulberry silk). Väri hopeanharmaa.  Menekki 20 g.  Tein näihin tädin rannekkeisiin 6 mallikertaa ja koko tuntui olevan sopiva.  Isommalle ihmiselle pitäisi ehkä tehdä 7 mallikertaa.  Tiedänpä muuten jo, kenelle teen tällaiset seuraavaksi!

Mutta nyt välillä unta kaaliin. Hellurei!

Terveisin Aino P.


2 kommenttia:

Kristiina K kirjoitti...

Ihania! Varsinkin tuo rannekemalli on todella kaunis ja klassinen. Itse en ole vielä neuloosi vaiheeseen päässyt, mutta ensimmäinen pipomalli kuulostaa helpolta aloittelijalle.

Aino P. kirjoitti...

No se on kyllä juuri sitä - helppo siis. Kaikki ei vaan tykkää noista "korvista", mutta eipä ainakaan tartte kavennella :-)