keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Maailman mukavin mekko!




Monessa paikassa näkyy nyt tällaisia mukavia mekkoja, joten ryhdyin etsiskelemään ja kyselemään tällaiseen kaavaa.  Luottoystävä pelasti taas pinteestä ja vinkkasi Koot.fi-sivustolla myytävästä Ehta-mekosta. Se näyttikin tosi kivalta!  Kankaat tähän ostin Jyväskylän kangaskaupasta ja tuo violetti on siis talvitrikoota - napakkaa ja paksua, mutta silti joustavaa neulosta, jossa on ihanan lämmin nukkavuori. Aivan täydellistä tällaiseen mekkoon! Väriä valitsin pitkään, kun tuota kangasta olisi ollut montaa ihanaa väriä, mutta sitten valitsin tämän itselle turvallisen violetin.

Hihojen pitkät resorit sekä taskujen reunat ovat saman kaupan mustaa trikoota. (Mekon alla ei siis ole mustaa paitaa, vaan nuo pitkät resorit kuuluvat mekkoon.)



Tein mekon M-koossa ja siitä tuli minulle juuri sopiva. Nuo alakuvassa olevat taskut ovat minusta ihanat: suuret ja lämpimät. Niiden ompelu vain vaati vähän miettimistä, kun ohje oli sen osalta vähän summittainen... Ja taas tarvittiin luottoystävää apuun... Ihan helppohan se oli, mutta kaavoissa oli enemmänkin noita taskun osia ja niistä piti sitten vain itse ymmärtää käyttää niitä oikeita.



Ihanaa mekossa on myös tuo huppu. Se on lämmin ja näyttävä ja ihan helppo oli sekin ommella.



Kaiken kaikkeaan siis hyvä malli (vaikkakin vähän vaillinaiset ohjeet) ja mulle just sopiva koko. Tätä on ollut ihana käyttää töissä. Tein samalla kaavalla jo  yhden toisen jutun (näytän sen myöhemmin) ja kesäksi voisi tehdä vielä lisää mekkoja, jostain ohuemmasta ja ehkä jopa kuviollisesta kankaasta (hui!)








4 kommenttia:

rita kirjoitti...

Maailman mukavin mekkosi on vielä niin nättikin!!!

Aino P. kirjoitti...

Kiiti! Ihan kiva näköinen siitä tuli :-)

HeJu kirjoitti...

Tosi kivalta näyttää ja sopii sinulle erittäin hyvin.

Aino P. kirjoitti...

Kiitti!