maanantai 19. joulukuuta 2016

Parit tuplalapasetTein parit tuplalapaset. Ensin oli tarkoitus laittaa molemmat pukin konttiin, mutta jätänkin nuo valkoiset itselleni. Lanka on  Röykkälän lammastilan lankaa ja se on kehrätty suomenlampaan villasta. Ostin Käsityökorttelista tämän langan syystä, että tuo tila on lapsuuden kotikunnastani. Siitä on mukava tehdä lahjoja paikkakunnalla vielä asuville :-)

Molemmat lapaset on neulottu kaksinkertaisesta langasta. Silmukoita on 4 x 8 ja kerroksia 23 ennen intilaista peukalokiilaa, jolle siirsin 4 silmukkaa.  Peukulla on sitten yhteensä 14 s ja 14 krs (vuoressa 13 krs). Peukun jälkeen neuloin mustiin 22 krs ja omiin valkoisiin 23 krs ennen nauhakavenuksia (vuoriin yhden kerroksen vähemmän). Peukun kavensin lopuksi neulomalla 2 o yht, kunnes jäljellä oli 4 silmukkaa, jotka päättelin.


Vuoret on neulottu Dropsin Big merinosta, jotta olisivat oikein paksut ja pehmeät. Tuo suomenlampaanvilla kun on aika karkeaa.  Kyllä oli muuten suomenlampaanvillan ja merinon neulomisella eroa kuin yöllä ja päivällä!  Vaikka onkin kiva tukea lähitilojen tuotantoa ja käyttää suomenlampaanvillaa, niin on se vaan nihkeää neulottavaa...  niin ihanaa oli päällilapasten jälkeen neuloa paksua merinoa!!!


Malli: Peruslapanen intilaisella peukalokiilalla
Lanka: Päällilapasissa Röykkälän tilan lankaa kaksinkertaisena
(100 % suomenlampaanvilla, 2-säikeinen)
Vuorilapasissa Dropsin Big merinoa
(100 % merinoa, 50 g / 75 m) Vajaa kerä per lapanen
Puikot: 4 mm / 15 cm cubiksit

2 kommenttia:

HeJu kirjoitti...

Kädet pysyy lämpimänä. Hienot.
Miks en pääse tykkäämään, enkä kuittamaan luetuksi eikä kuvia katsotuksi?

Aino P. kirjoitti...

Juu nämä ovat kyllä extralämpimät! Jaa-a, mikähän mahtaa olla sivuilla vikana... Täytyypä tutkailla!