perjantai 15. heinäkuuta 2016

Tädille, vol 1


Täti pitää elokuun lopulla eläkkeellejäämisjuhlat. Tein hänelle lahjaksi tämän huivin ja seuraavan postauksen kämmekkäät. Oli jotenkin tosi vaikea päättää, minkä mallisen huivin hänelle tekisin. Ajattelin, että hän ei pitäisi pienistä raidoista enkä halunnut huivista liian pitsistäkään.  Jotain jujua siinä piti kuitenkin olla eikä se saanut olla liian tylsän värinen. 


Tällainen siitä sitten tuli.  Langaksi valikoitui Dropsin Baby Merino, sillä se on ainakin pehmeää ja lämmitä ja sitä saa paikallisesta lankakaupasta. 


Välillä piti käydä hakemassa lisää lankaa, kun yksi kerä ei riittänytkään yhteen raitaan.  Aloitin mustalla ja tein sitä vähän reilummin, yli kaksi vaaksaa.  Sitten jatkoin siitä tumman harmaasta vaaleaan päin ja viimeiseksi tein tuon keltaisen raidan.  Mustaa lukuunottamatta yksi raita oli 50 krs ja sen lisäksi reikärivistö ennen värin vaihtamista. 


Huivista tuli oikein reilun kokoinen ja sitä voi pitää monella tavalla, kaulalla tai hartioilla. 


Laskujeni mukaan tähän meni yhteensä reilu 20 tuntia ja pingotus siihen päälle. Jonkin verran neuloin tätä autossa ja pari kertaa bussissakin, mutta pääasiassa telkkaria katsellessa.  

Tätä tehdessä tuli katsottua Kikin lähettipalvelu, Rimakauhua ja rakkautta, Kumman kaa, Happy Valley, neljät uutiset, Ranska-Saksa-jalkapallo-ottelu, kaksi jaksoa Mammonaa, yhdeksän (!) jaksoa Sinkkuelämää, Rautarouva, Hauskat Kotivideot, yksi jakso Valkoista Kuningatarta, vähän King Kongia sekä Puola-Portugal-jalkapallo-ottelu.


Malli: Antarktis sileänä ja omin raidoin/reikärivistöin
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 4,0 mm pyöröt

2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Ihana huivi ja kiva tuo katsottujen ohjelmien lista :) Melko lyhyt...

Nasti kirjoitti...

Tää on ihana kuin myös kämmekkäät samoilla raidoilla! Leveät raidat on jotenkin rauhalliset verrattuna kapeampiin.