sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vappuna juhlitaan!

 
Tätini 60-vuotissyntymäpäiviä siis!  Serkkuni eli tätini tyttäret olivat sitä mieltä, että päivänsankari tykkäisi mustista sukista ja rannekkeista.  Koska hän on omasta mielestäni enemmän raita- kuin pitsi-ihmisiä, päätin omavaltaisesti tehdä setistä raitaisen.  

 
Neuloin sukat normaalisti ylhäältä alas. Aloitin 4 x 14 silmukalla. Yläresori on 25 krs. Sitten ryhdyin tekemään 4 silmukan korkuisia raitoja. Pohkeen alla aloitin kavennukset niin, että tein 2 o yht kavennuksen kierroksen alussa ja ylivetokavennuksen kierroksen lopussa. Tein nämä kavennukset 16., 18., 20. ja 22. kierroksella.  Yhteensä varressa on 27 raitaa.  Sitten tein normaalin kantapään.  Jalkaterässä on 11 raitaa ennen sädekavennuksia. 

 
Toivottavasti koko on oikea. Tavoitteena oli noin numeron 38 sukat ja kun kyselin äidiltäni saajan säären mallia, että ovatko suunnilleen saman kokoiset kuin omani, niin sain vastaukseksi "Ei kun sillä on sellaiset tosi sirot sääret!".  Itse kun en ole koskaan pitänyt omia sääriäni erityisen pulleina tai muuten muodottomina.  Tavoitteena oli siis pitkät, napakat varret, jotka pysyvät hyvin ylhäällä.   

 
Ovat minusta kivat myös makkaralla!


Malli: Perus polvisukka
Lanka: Musta: Viking Vilma (villaa 75 %, polyamidia 25 %, 100 g / 260 m)
Harmaa: Drops Delight (villaa 75 % , polyamidia 25 %, 50 g / 175 m)
Puikot: Resorissa 2,25 mm, muualla 2,5 mm
 

Sukkien pariksi tein pitkät kämmekkäät. Niissä oli alussa 4 x 12 silmukkaa ja resoria 12 krs. Sitten tein samanlaiset kavennukset kuin sukissakin 10., 12., 14. ja 16. rivillä.  Yhteensä näissä on raitoja 27.  Viimeisen mustan raidan keskelle jätin peukalolle 8 silmukan kokoisen aukon.  Lopussa oli taas 12 krs joustinneuletta.  Näitäkin voi käyttää joko suorina tai makkaralla. 
 
 
Malli: Omasta päästä
Lanka: Musta: Drops Baby Merino (100 % merino, 50 g / 175 m) 
Harmaa: Drops Delight (villaa 75 % , polyamidia 25 %, 50 g / 175 m)
Puikot: 2,5 mm
 
Laskeskelin, että tein noin viisi raitaa puolessa tunnissa.  Kämmekkäisiin meni siis arviolta 4 tuntia per kämmekäs eli kahdeksan tuntia koko pariin.  Sukkiin meni ehkä kuusi tuntia per sukka eli 12 tuntia koko pariin.  Yhteensä tämä setti valmistui siis arviolta noin 20 tunnissa. 
Tykkään itse molemmista sen verran, että ehkä teen jossain vaiheessa samanlaisen setin myös itselleni! Tai ainakin nuo kämmekkäät. 
 
Päivänsankarin syntymäpäivää juhlitaan Linnanmäellä vappupäivänä.  Jännittää, ovatko nämä sopivat ja tykkääkö lahjan saaja uudesta setistään!
 
 

3 kommenttia:

Liila kirjoitti...

Oi mitä ihanuuksia tänne on taas ilmestynyt <3 On kyllä tyylikäs setti. Varmasti tätisi tykkää! Kyllä musta-harmaa vaan on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs valinta.

Aino P. kirjoitti...

Juu ovat sellaista Marimekkokansaa, joten ajattelin että nää vois toimia.

Neulisti kirjoitti...

Olipa reilu kommentti äidiltä. :D Todella somat sukat. Ja sääretkin on minusta kovin piskuiset!