torstai 26. helmikuuta 2015

Silkkinen Multomah ystävälle

 
 
 
Ostin Rowanin ihanaa Purelife -lankaa taannoin paikallisen lankakaupan poistolaatikosta, vaikken silloin vielä tiennyt, mitä siitä tekisin.  Aiemmin olin tehnyt samasta langasta hempeän, marjapuuron värisen huivin itselleni ja se oli viime kesänä lempihuivini! Lämmin, muttei kuitenkaan kuuma.  Langan matsku on aivan ihanaa - ja mikä parasta ekologista!  Se sisältää nimittäin 36 % kierrätyssilkkiä, 36 % kierrätyspuuvillaa ja 28 % kierrätysviskoosia.  Käsituntuma ja tuoksu on hyvin silkkinen, neulontakokemus venymätön ja nyörimäinen.  Valmiina huivina hyvin laskeutuva. 
 
Nyt keksin, että tämä taivaansinen sävy sopisi luullakseni erinomaisesti eräälle keväällä syntymäpäiviään viettävälle ystävälleni!  Hänelle en ole ennen huivia tehnytkään, joten olin iloinen keksiessäni, että teen langasta hänelle lahjahuivin kevääksi ja kesäksi. 

Mallikin löytyi aika pian, nimittäin Multomah (Ravelryssä, ilmainen). Muutin vain taas tuon ainaoikean sileäksi.  Ihan jees neuloa, ainakin tosi nopea. 

 
  
 
Ohje oli minusta vähän vaillinainen.  Jos en olisi koskaan huivia neulonut, niin olisi tullut parissa kohtaa tenkkapoo.  Tykkäisin, jos ohjeessa olisi eri kokovaihtoehtoja, mutta tässä sitä ei ollut. Vaan aika sopiva tuosta onneksi tuli. 


Malli: Multomah
Lanka: Rowanin Purelife
(36 % kierrätyssilkkiä, 36 % kierrätyspuuvillaa ja
28 % kierrätysviskoosia,
50 g / 125 m)
Puikot: 4 mm 

Ei kommentteja: