tiistai 14. lokakuuta 2014

Opossumilangasta sydänlapaset


 
Lanka: Kauri (60 % merino, 30 % oposumi, 10 % silkki. 40 g / 153 m)
Puikot: 3 mm 

Ostin talvilomalla Helsingistä Vihreä Vyyhti -lankakaupasta kolme eri väristä kerää ihanaa uusseelantilaista Kauri-lankaa, jossa on merinoa, opossumia ja silkkiä.  Ajattelin että teen siitä tänä talvena aluslapasia.  Nämä ovat aluslapasiksi isommalle neitokaiselle.

Opossumin karva on kuulemma onttoa aivan kuten poron karva, ja siksi erityisen lämmintä.  Eläin on kuulemma aikoinaan viety Uuteen Seelantiin, jossa se kaikkiruokaisena on lisääntynyt vähän liiankin kanssa varsinkin, kun eläimillä ei siellä ole luonnollisia vihollisia. Uusseelantilaiset ovat kuulemma iloisia jokaisesta, joka ostaa opossumilankaa, niin saavat sentään jotain hyötyä tuosta villisti lisääntyvästä elikosta.

Rottaa muistuttavalla opossumilla on kuulemma sellainen hauska tapa, että se esittää vaaran uhatessa kuollutta tarpeen tullen vaikka useamman tunnin ajan ja erittää vielä kalman hajua ympärilleen temppua tehostaakseen.

Lanka on todella pehmeää ja ihanaa neuloa.  Sen saa käsillä helposti katki eli kovaan kulutukseen se ei sovellu.  Kirjoin lapasten selkämykseen sydämet, niin tyttö tietää kumpaan käteen lapaset tulevat.

 

2 kommenttia:

rita kirjoitti...

Siilejä ja opossumeja... Ihania käden lämmittimiä olet taas tehnyt <3

Liila kirjoitti...

Aivan ihanat värit! Todella kauniit lapaset. Minua vieläkin naurattaa, kun luulin opossumi lapasia ihan toisenlaisiksi :)