tiistai 26. elokuuta 2014

Niittynurmi ystävälle


Nyt tämänkin voi jo julkaista täällä :-).  Tapasin nimittäin ystäväni eilen Jyväskylän uudessa teepuodissa, Teeleidissä, ja samalla sain viedä tämän hänelle myöhäisenä syntymäpäivälahjana. 

Langan ostin melkein vuosi sitten Tampereen kädentaitomessuilta Riikka-Piikan kojusta ja rakastuin siihen heti... Ihana kiilto, ihanat värit ja silkkinen olemus... Silittelin vyyhtiä silloin tällöin pitkin vuotta ja mietin, mitä siitä tekisin.  Talvella puikoilla oli kiireisempiä töitä, mutta kesällä oli taas aikaa näille huiveille.  Niinpä ryhdyin etsimään tälle sopivaa mallia.  Mutta...  Huivia jonkin verran neulottuani huomasin, että nämä liuku- tai  pätkävärjätyt langat eivät kyllä sovi huiveihin.  Nou nou.  Katsokaa vaikka, kuinka kirjavaa jälkeä:

Tai no itse asiassa en ollut varma, tykkäsinkö tuosta vai en. Toisaalta kiva, mutta sitten ei kuitenkaan. Loppujen lopuksi siihen tulokseen, että etsin tälle jonkun raidallisen mallin, jolloin värit tulevat esiin, mutta eivät ole tuollaisina laikkuina.
Sitten törmäsinkin tähän Heidi Alanderin ohjeeseen "Meadow grass" (suomeksi Niittynurmi, ilmaisohje Ravelryssä) ja keksin, että siinäpä tälle langalle sopiva malli!  Kaapista löytyi sopivasti hopeanharmaata Dropsin Baby Alpaca Silk -lankaa, joten näitä vain sitten raidottamaan!  Raita-asusteet ei ole ollenkaan minun juttuni, mutta sattuipa siinä muistumaan mieleen, että elokuussahan on tulossa rakkaan ystäväni syntymäpäivät ja hän käyttää raita-asusteita!  Ja vaikka neulojanero onkin, ei itse välitä ohuilla langoilla neulomisista eikä niin kovasti huivien neulomisesta!  Kun tämän keksin, niin kyllä olikin mukava neuloa! 

Mukava tämä oli muutenkin neuloa.  Silmukoita lisättiin tässä huivissa useita kertoja yhden rivin aikana, joten silmukoita sai laskea niillä kierroksilla tarkasti, mutta pitsi olikin sitten taas tosi helppoa.  

 

Valmis huivi oli minusta ihanan tuntuinen. Siihen sopii herkkäihoisenkin sonnustautua.  Sekin tässä oli minusta kiva, että huivi on tarvittaessa juhlava, mutta sopii myös arkeen.  Niin ja sitä ihanaa Kinsale Merino Tenceliä meni loppujen lopuksi tuohon huiviin vain noin 25 g eli noin 75 g sitä vielä jäi... Mitäköhän siitä keksisi? Kämmekkäitä?
Tätä lankaa ostaisin mielelläni lisää - harmi vain, ettei sitä näytä enää olevan Riikka-Piikalla enkä ole sitä muistakaan suomalaisista nettikaupoista löytänyt.  Seuraavan kerran tosin ostaisin sitä yksivärisenä. 
Hyvää syntymäpäivää vielä!

Malli: Meadow grass (Heidi Alander 2014)
Lanka: Three Irish girls / Kinsale Merino Tencel (50 % merino / 50 % tencel, 375 m / 100 g)
sekä Dropsin Baby Alpaca Silk (70 % baby alpaca / 30 % Mulberry silk, 167 g / 50 g)
Puikot: 4,5 mm / 80 cm Knit pron pyöröt

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Huivi on aivan ihana!! Suuret kiitokset. Se on toiminut jo hartia-huivina ja kaulahuivina ja herättänyt suurta ihastusta minne ikinä olen mennytkin :)