torstai 1. toukokuuta 2014

Kalastaja-veljelle

 
 


 
Veli täytti viime viikolla vuosia ja kun kalastusta harrastaa, niin mitäpä sitä muuta neulojasisko lahjaksi voisi antaa, kun sukat, kynsikkäät ja uistimen tuleviin kalastusreissuihin! 

Näihin menikin sitten taas hiukka normaalia enemmän aikaa...  Tein nimittäin ensimmäisen sukan ensin varpaista varteen, mutta kun se h******n kantapää ei mennyt niin kuin piti, niin päätin purkaa koko sukan ja tehdä molemmat normaalisti ylhäältä alas. 

Sukat ovat noin kokoa 42 (tai ainakin niin oli tarkoitus). Niissä on 16 s / puikko, varressa muistaakseni 75 krs ja jalkapöydässä 47 ennen kärkikavennuksia.

Tuo raidallinen lanka on Langin Jawoll magic, joka on minulle uusi tuttavuus.  Oli minusta ihan veljeni väristä (en tiedä, onko itse samaa mieltä). Aika löyhäkierteistä se on eli ei sitä kaikkein helpointa neuloa, mutta hyvät puikot auttoivat kyllä asiaa.  Titityyssä oli sitä myös toisen värisenä, muistaakseni sellaista pinkkikeltaista, joka olisi ollut aivan ihanaa, mutta kun raidoittuvia sukkalankoja on jo laatikollinen + pari kassia päälle, niin jätinpä sen kerän kauppaan. Mutta oli se vaan nättiä... 





Tykkään kyllä kovasti noista väreistä.  Aluksi harmittelin, kun tuota kyseistä lankaa ei enää saanut Titityystä, kun ajattelin että teen siitä myös kämmekkäät, mutta sukkien jälkeen lankaa jäikin vielä sen verran, että yhdessä toisen langan kanssa niistä tuli kuin tulikin vielä kämmekkäät!  Kämmekkäden resoreihin laitoin Dropsin Baby merinoa. Silmukkamääriä en laittanut minnekään ylös - ensi kerran täytyy siis jälleen neuloa näppituntumalla! 




Raidallinen lanka riitti juuri sopivasti - näin pieni kerä sitä jäi:


Malli: oma
Lanka: Raidallinen Lang / Jawoll Magic (75 % villaa + 25 % polyamidia, 100 g / 400 m)
Musta: Dropsin Baby Merino (100 % merinovillaa, 50 g / 175 m)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm Knit pro

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Oi, kuinka komea setti!

Liila kirjoitti...

Ihana setti. Varmasti mieluinen!