keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Siilisukat neitokaisille

 
Neitokaiset ovat tykänneet siililapasistaan niin paljon, että päätin tehdä heille siilisukat joululahjaksi. Aika vain loppui kesken, joten tein nämä joululomalla. Molemmat on tehty Dropsin Fabelista ja 2,25 mm puikoilla (15 cm). Piikit on Brazilia ja tein ne taas erikseen ja ompelin sukan päälle vasta lopuksi. Silmät ja nenät on Dropsin alpakkaa.  Naama oli hankala tehdä, kun isovarvas on siinä sivussa eikä nenän kohalla keskellä siilin naamaa... No, tykkäsivät näistä joka tapauksessa, vaikka itsestä tuntuu, että siilien naamat on jotenkin miten sattuu...

Pienempi neitokainen halusi omiin sukkiinsa pitkät varret.  Tein niihin kolme tummanruskeaa raitaa Dropsin Alpakasta.  Silmukoita on 44, varressa 44 krs (*8 krs Fabelia ja 4 krs alpakkaa*), kantapäässä 14 krs ja jalkaterässä 42 ennen kärkikavennuksia.  Siilin piikeissä oli alussa 24 s, mutta kavensin niitä puolivälissä niin että niitä oli puolivälin jälkeen 20, sillä jalkaterä on sukassa ylhäällä leveämpi kuin siinä kärjessä.



Malli: Oma normisukka
Lanka: Dropsin Fabel + Alpakka ja piikeissä Brazil
Puikot: Knit pron 2,25 mm, 15 cm

Isompi neitokainen halusi sen sijaan lyhyet varret, jolloin sukat ovat enemmän tossumaiset. Meinaa ehkä ottaa nämä kouluun sisätossuiksi, kunhan saan ostettua ja laitettua pohjiin sitä jarruainetta. Näissä on 48 silmukkaa, varressa 15 krs. Kantapäässä 14 krs ja jalkapöydässä 50 krs ennen kärkikavennuksia.  Piikit tein näihin 3 mm puikoilla, alussa 26 s ja kavennusten jälkeen 20.


Malli: Oma normisukka
Lanka: Dropsn Fabel ja piikeissä Brazil
Puikot: Knit Pron 2,25 mm, 15 cm 

Nyt kun ovat jo noita jonkin verran käyttäneet, niin eipä ole Fabel mennyt miksikään!  Hyvää lankaa näyttää olevan ainakin tällä kokemuksella.  Katsellaan, miten jatkossa kestävät.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Voi että, miten söpöt! En yhtään ihmettele, että neitokaiset tykkäävät, minäkin tykkäisin... :)

Aino P. kirjoitti...

Tänks :-)