torstai 21. helmikuuta 2013

Villapaita uusiokäyttöön

 Olin ostanut aikapäivää sitten huopuneen lapsen villapaidan, jossa oli minusta ihanat värit.  Nyt sitten muun perheen ollessa mummolassa tein villapaidasta nämä kahdekan kännypussia. 

Tein ensin tuon, jossa on tuo kettunappi.  Siinä on saumat sisällä ja myös sininen, jotain kiiltävää kangasta oleva vuori. Muut päätin tehdä niin, että saumat on ulkopuolella, minusta se kävi hyvin tuohon huopakangasmaiseen materiaaliin.  Kettupussukassa on kiinnityksenä kuminauha, noissa muissa pellavanarua, jonka päässä on 1-3 puuhelmeä ja joka kiedotaan napin ympärille.  Pysyy siinä aika tiukasti.  Puunapit on pelastettu kirpparilta ostetusta ja hyvin palvelleesta puuvillaneuleesta, jonka hihat kuluivat lopulta ihan rikki ja jonka siis jouduin laittamaan pois.  Pelastin siitä kuitenkin nuo kauniit puunapit.  Tuo yksi pieni, pyöreä pitsi on ystävän antamasta joulukortista (Kiitos K. <3 ) ja pitsinauha taasen jäi siitä työhameesta, jonka tein tässä taannoin.  Sopi hyvin noihin pusseihin sävynsä puolesta. Tuon vasemmanpuoleisen otin itselleni työkännyn pussiksi.


Näiden olalle laitettavien kännykkäpussien nauhaa mietin pitkään ja ostin niihin jo 9 m viininpunaista vinokanttia, mutta päätin sittenkin virkata nauhat kaksinkertaisesta villalangasta (Dropsin Merino Extra Fine). Pituus on 110 cm, sillä se venyy sitten, kun pussissa on tavaraa.  Kokeilin vähän erilaisia kiinnitystapoja enkä oikein vieläkään tiedä, mikä olisi paras, mutta katsotaan miten nuo nyt pitävät.  Meinaan pitää itselläni tuon keskimmäisen, muut laitan lahjajemmaan :-) Tuo yläreuna on muuten villapaidan alareunasta.  

Vähän harmittaa, kun en ottanut kuvaa villapaidasta ennen sen paloittelua, mutta täytyy muistaa ottaa ensi kerran kuva, kun alan tuunaamaan jotain vanhaa vaatekappaletta uuteen uskoon... Tutkiskelen kirpparipöytien antimia aina tällainen tuunaaminen mielessä, mutta aika harvoin on myynnissä kauniin värisiä, täyttä villaa olevia vaatteita. 

1 kommentti:

Liila kirjoitti...

Kauniita pussukoita. Sinulla on todellakin värisilmää!