maanantai 19. lokakuuta 2015

Sateenkaarisukat, osa 2


Tein juhannusreissulla jo yhdet tällaiset sukat lahjaksi ystävälle, mutta tykästyin sukkiin niin, että pidin ne sittenkin itselläni :-).  Nyt piti korjata tilanne ja tehdä hänelle jouluksi uudet. 

Tykkään näistä itse tosi paljon! Tuo Delightin väri nro 11 on kyllä mun lempparia.  Siinä on kivasti violettia ja lilaa,  mutta myös muita värejä piristämässä.  Lankaterapiaa-blogiin ilmeistyi muuten juuri raitasukat, jossa tuota samaista Delightia oli raidoitettu harmaalla. Hauskaa, miten yhdestä langasta voi tehdä niin monenlaisia juttuja :-)


Näissä on siis 12 s / puikko ja raidat ovat neljän kierroksen levyisiä. Alkuresorissa on 20 krs ja varressa 11 raitaa.  Kantapään jälkeen on 13 raitaa ja sitten neljä krs ennen sädekavennuksia.  

Näitä raitasukkia voisin tehdä aina vain!


Malli: oma perussukka
Lanka: Dropsin Delight, sävy nro 11
Puikot: 2,50 mm Kubicsit (ihanat!!!) 

torstai 15. lokakuuta 2015

Väriä syksyyn!




On tehnyt jo pitkän aikaa mieli jotain kivan moniväristä huivia. Ihan itselle. Juhannusreissulla sitten ajoimme Oulun ohi ja pyysin miestä, että jos pysähtyisimme Oulun Lankamaailmassa.  Minä kun en ollut koskaan käynyt siellä.  Ja sopivasti siellä taisi olla silloin kaikki langat -30 %. Mukaan tarttui siis muutama kerä Alpaca Silkkiä ja niistä tämä sitten syntyi. 


Mallin otin Janina Kallion Antarktiksesta, sillä siitä tulee minusta tosi hyvän mallisia huiveja! Muutoin en ohjetta noudattanut, mutta otin siitä vain nuo lisäysohjeet, että sain huivista tuon mallisen.  Tuo on minusta ihan täydellinen malli, kun huivin saa hyvin kaulan ympärille, mutta se ei ole liian leveä eikä toisaalta liian pitkulainen.  Just hyvä siis! Tuota materiaalia vain emmin, kun alpakka yleensä kutittaa minua, mutta onhan tuossa kuitenkin jonkin verran tuota merinoa ja silkkiä.  Ja merinolangoissa kun ei oikein ollut niin kivoja värejä. 



Ennen neulomista hahmottelin mallia vähän paperille niin, että tein aina vaaksan verran yhtä väriä paitsi aluksi kaksi vaaksaa violettia.  Sinisen ja vihreän raidoitin keskenään ja violetin osuuden tein reikäiseksi. 

Kun huivi oli sitten valmis, ei se näyttänytkään ollenkaan siltä mitä olin ajatellut!  Mietin, että onpa ruma. Typerä tuo raitaosuus ja samoin se violetti pätkä. Niinpä se vietti seuraavat pari kuukautta pussukassaan ja minä mietin, että puranko koko tekeleen. 

 Mutta sitten näytin sitä vierailulla käyneelle neulojaystävälleni, joka sanoi, että kaulalla se ei ole ollenkaan hullumpi, joten päätin viedä projektin loppuun ja tehdä reunaan vielä nuo pallukat. Eikä se valmiina ja kaulassa roikkuvana ehkä niin ruma sitten ollutkaan. 


Aika hyvin mätsää tämän kirpparilta löytyneen Odd Molley -neuletakin kanssa, eikö?

Hovikuvaajana toimi malttamaton ja minua puoli metriä lyhyempi neitokainen, joten kuvat nyt ovat mitä ovat, mutta onpahan nyt esitelty tämäkin :-)

Malli: Muoto huivista Antarktis
Lanka: Hjerte Garn / Alpaca silk, menekki:126 g
(60 % alpakkaa, 30 % merinoa ja 10 % silkkiä. 50 g / 167 m)
Puikot: Oisko olleet 4,0 mm? 


perjantai 9. lokakuuta 2015

Lämpöiset synttärionnittelut!



Eräällä tärkeällä ihmisellä oli juuri syntymäpäivät.  Häntä varten olen säästellyt tätä luksuslankaa, jonka tilasin ehkä vuosi sitten.  Harmillisesti se loppui kesken reunapitsin, joten jouduin penkomaan varastojani ja siksi tuo reunapitsi on nyt eri värinen.  


Malli on sama, jonka tein äidilleni verahelttaseitikillä värjätystä merinosta viime talvena.  Huivi on pieni, mutta mahtuu sopivasti takin alle ja on hyvä sisäkäytössäkin. 




Pingotuksen ja pakkaamisen kanssa tuli hiukka kiire, kun tässä on ollut ilta- ja viikonlopputyötä ynnä muuta, mutta isompi neitokainen oli kiltti ja kiikutti paketin postiin juuri viime tipassa ja kiltti kaupan täti antoi sen mennä kirjeenä, vaikka joutui kuulemma vähän tunkemaan sitä sen testireiän läpi...  Mutta näin saimme lahjan ajoissa perille.  Onnea vielä sinne etelään!


Malli: Kiekko (Ravelryssä, maksullinen)
Lanka: Three Irish Girls / Congdon Merino silk 
( 80 % merino, 20 % silkki. 3,5 oz / 410 yards. Väri: Narcissa) 
Reunapitsissä: Drops Baby merino (100 % baby merino, 50 g / 175 g)
Puikot: 4 mm Knit pron pyöröt

torstai 1. lokakuuta 2015

Villasukat vilukissalle


Ostin joskus, milloin lie, paikallisesta Kretliinistä kerän Arnen ja Carloksen Regialle suunnittelemaa kirjoneulelankaa ja nyt oli tulossa erään sellaisen vilukissaystävän synttärit, jolle ajattelin värien sopivan.  Itse asiassa monet noista A&C-langoista on minusta vähemmän kauniita, mutta tässä sävyssä värit ovat minusta kauniit.  Ja kun nyt on vähän puhti pois, mitä tulee mihinkään vaativampaan neuletyöhön, niin sukat saapi nyt kelvata.  Voihan tuo väri mennä ihan pieleenkin, mutta ajatus on tärkein, vai miten se meni...


Ihan hauskathan näistä tuli. Ja on ainakin helppo tapa tehä kirjoneuletta :-D.  Toista sukkaa aloittaessa piti vähään keriä lankaa, että sain molempiin samanlaiset raidat.  Resorin, kantapään ja kärjen tein yksivärisellä Stepillä.  


Tämän karvakuonon mielestä kuvaaminen on tylsää - miksi ylipäätään tehdä mitään muuta kuin leikkiä? 


Ja jotta tulee laitettua itsellekin muistiin, niin näissä on 4 x 14 silmukkaa.  Resorissa on 20 krs ja varressa 41 krs. Jalkapöydässä 50 krs ennen kavennuksia (vaihdoin siniseen lankaan jo 48 krs kohdalla.)

Tuota kirjoneulelankaa jäi vielä puolikas kerä eli vielä siitä tulisi toiset mokomat!


Malli: Perussukka ylhäältä alas
Lanka: Monivärinen: Regia / Design line by Arne & Carlos 
(75 % villaa, 25 % polyamidia. 100 g / 420 m)
Yksivärinen sininen: Austermann Step classic 
(75 % villa, 25 % polyamidi. 100 g / 420 m)
Puikot: Resori 2,25 mm, muualla 2,5 mm