maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ihana malli, mutta niin tuskaisa tehdä...

 

 
Mistä lie löysin alunperin tämän ihanan Cascaden ohjeen nimeltään Rose Garden Shawl, joten puikoillehan se oli saatava ja ihan itselle tällä kertaa.  Aloitin huivin jo joskus kesän alussa, mutta välissä piti tehdä noita kaikkia lahjoja, joten tämä sai odotella hyllyn päällä aikoja parempia.  Vasta jokin aika sitten sain jatkettua sitä. 

Malli vain oli tosi hankala neuloa... Mallikerta on nimittäin 16 silmukkaa leveä eikä siinä tuntunut olevan mitään logiikkaa, jonka avulla sitä olisi oppinut, joten en tainnut koko huivin aikana oppia yhtään kierrosta täysin ulkoa, vaan ohjetta piti tapittaa koko ajan silmä kovana...  Pitsiosuus eteni siis melkoisen hitaasti. Lisäksi pitsikuvio tuli esiin vasta aika myöhään, joten alussa meni pitkään niin, ettei se oikein näyttänyt miltään... Onneksi siinä on nuo pystyraidat joiden kohdilla pystyi tsekkaamaan, että oli oikealla kohdalla.  Muutoin olisi tullut varmasti kyllä ongelmia... 


Käytin tätä huivia tehdessä ensimmäistä kertaa tuollaista Dropsin ohjetukea, johon saa pitsiohjeen magneeteilla kiinni ja sitten sellaisen rivinohjaimen myös, sekin on magneetti.  Kyllä auttoi paljon tuollaisen hankalan pitsiohjeen seuraamisessa!  Suosittelen lämpimästi.  Hinta taisi olla jotain alle tai päälle kolmenkympin, en muista tarkasti. (Tapanani on ollut värittää nuo eri silmukat eri väreillä, jolloin ohjeen lukeminen on helpompaa.)


Tuo huivin yläosa olisi ollut oikeasti ainaoikeaa, mutta koska en pidä ainaoikeasta, niin tein sen sileänä niin, että jatkoin reunassa neljän silmukan ainaoikeaa reunusta. 

Yläreunaan meinasin tehdä ensin sitä ainaoikeaa, jottei reuna rullautuisi, mutta aloitin sen mielestäni liian aikaisin, joten purin sen enkä sitten loppujen lopuksi tehnytkään sellaista reunaa, vaan tuollaisen reikäreunan. 


Aika pitä tuo kyllä on.  Lyhyempikin riittäisi minusta kyllä. Mutta tuo lanka on kyllä ihanaa... Tein siitä aiemmin pipon ja ainakin niitä pipoja teen siitä varmasti lisääkin.  On minusta sopivaa tuollaiseen kesähuiviin.  Mutta tuota mallia en kyllä enää tee.  Nättihän tuo on, mutta pitsi oli sen verran tuskaisaa, että never again. 


Lanka: Drops CottonMerino (52 % merinoa, 48 % puuvillaa. 50 g / 120 m)
Puikot: 4,5 mm 100 cm Knit Pron pyöröt

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Traveling Woman lahjaksi

 
 
Ystäväni täytti eilen pyöreitä ja tulee saamaan juhlapäivänsä kunniaksi minulta tällaisen alpakkaisen Traveling Woman -huivin.  (Ohje löytyy Ravelrystä ja on maksullinen.)  Olen tehnyt tämän huivin kerran aikaisemmin (huivi tuli silloin ihan itselleni), kuvat löytyvät täältä.

Tämä on helppo ja nopeasti edistyvä huivi, pitsinkin oppii nopeasti ulkoa.  Tai no, kun nuo kierrokset levenevät koko ajan, niin totta puhuakseni usko jo meinasi loppua kesken, mutta tokihan huivi oli valmiiksi saatava...  Meinasin tehdän huivin ensin L-kokoisena, mutta sitten tein tuota sileää osuutta vahingossa vähän liikaa, joten huivista tulikin XL-kokoinen...

Aloitin tekemään huivia juhannuksena ja tänä aamuna otin pois pigotuksesta.  Knit Pron puikoilla tuota alpakkaa oli kyllä tosi mukava neuloa.  Voisin hyvin kuvitella neulovani samasta langasta vielä huivin jos toisenkin!  Vielä kun tuota Dropsin alpakkaa on olemassa aivan ihanissa väreissä...

Eipä tästä sen enempää.  Kuvaajina toimivat molemmat neitokaiset ja pääsipä tuo hurttakin taas yhteen kuvaan. 
 
 


 




Malli: Traveling Woman
Puikot: 4 mm / 100 cm (knit pro)
Lanka: Drops Alpaca mix (100 % alpakkaa, 50 g / 167 m) menekki 165 g