tiistai 20. toukokuuta 2014

Kesämyssy pienokaiselle



Otin joskus talvella talteen Teeteen vauvanvaateohjeita, kun niissä oli mielestäni kaunis myssymalli. Eräs ystävä oli siihen aikaan raskaana ja ajattelin, että jos vaikka tälle tulevalle pienokaiselle neuloisi sellaisen. No, pikkuinen syntyi ja kun tiesin että menen sitä katsomaan, niin tämä oli saatava puikoille. Langan olin ostanut viime kesänä Tallinnasta.  En tullut punninneeksi valmista hattua, mutta ei tuo kerä näyttänyt paljoa vajentuneen. 

Myssy on vielä tänä kesänä liian iso vastasyntyneelle neitokaiselle, mutta lienee sopiva sitten ensi kesänä.  Tässä alemmassa kuvassa mallina toimii reilu 2-vuotias sukulaistyttö, jolle hattu on liian pieni. Nätimpiä kuvia olisi tullut ulkona, mutta kun asia tuli mieleen vasta heidän lähtiessä, niin ei kun auton ovi auki, myssy päähän ja kamera esiin. 



Malli: Teeteen Helmi Extra -lehdessä olevan Kroko-setin hattu
Lanka: Madame tricote paris: Merino Gold  (60 % merinoa / 40 % viskoosia, 100 g / 400 m)
Puikot: 2,5 ja 3,0 mm

perjantai 9. toukokuuta 2014

Aivotonta neulomista - kiitossukkia kesäksi

Tarvitsin bussiin ja reissuun aivotonta neulomista, joten tein lahjat neitokaisten opettajalle ja hoitajalle. Ovat sitten valmiina, kun pääsevät kesälaitumille. Eli näitä perus kesäsukkia, ovat ihania kesällä Crocsien kanssa.


Molemmissa sukissa on 4 x 14 s ja varressa 15 krs. Kantapäässä 16 riviä.

Nämä ekat ovat isomman neitokaisen opettajalle.  Hänellä saattaa olla minua pienemmät jalat, joten tein kantapään jälkeen 52 silmukkaa ennen kärkikavennuksia.

 

Malli: Oma kesäsukka
Lanka: Regia (en muista nimeä)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm Knit pro

Nämä alla olevat ovat taasen pienemmän neitokaisen hoitajalle. Niistä tein saman kokoiset kuin itsellenikin eli kantapään jälkeen 55 s ennen kärkikavennuksia.  Aloitin tekemään sukkia ensin eräästä toisesta raidoittuvasta langasta yhdessä valkoisen kanssa, mutta niistä tuli kyllä vähän liiankin iloisenkirjavat... Luulen että tämä hillitympi värimaailma sopii ko. hoitajalle paremmin, tuntuu käyttävän enempi tummia vaatteita. 

Tätä lankaa oli kyllä Aloe Veran ja Jojoba öljyn ansiosta ihana neuloa.  En yhtään ihmettele, että jotkut tykkäävät neuloa vain näistä käsiä ja jalkoja hoitavista langoista. Itselläni ei ole yhtään tällaisia sukkia, mutta ehkä pitäisi neuloa joskus itsellekin tällaiset. Ovat varmasti ihanat jalassa. 




Malli: Oma kesäsukka
Lanka: Austermann Step, jossa Aloe Veraa ja Jojoba öljyä
(100 g / 420 m, 75 % villaa / 25 % polyamidia)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm Knit pro

torstai 1. toukokuuta 2014

Kalastaja-veljelle

 
 


 
Veli täytti viime viikolla vuosia ja kun kalastusta harrastaa, niin mitäpä sitä muuta neulojasisko lahjaksi voisi antaa, kun sukat, kynsikkäät ja uistimen tuleviin kalastusreissuihin! 

Näihin menikin sitten taas hiukka normaalia enemmän aikaa...  Tein nimittäin ensimmäisen sukan ensin varpaista varteen, mutta kun se h******n kantapää ei mennyt niin kuin piti, niin päätin purkaa koko sukan ja tehdä molemmat normaalisti ylhäältä alas. 

Sukat ovat noin kokoa 42 (tai ainakin niin oli tarkoitus). Niissä on 16 s / puikko, varressa muistaakseni 75 krs ja jalkapöydässä 47 ennen kärkikavennuksia.

Tuo raidallinen lanka on Langin Jawoll magic, joka on minulle uusi tuttavuus.  Oli minusta ihan veljeni väristä (en tiedä, onko itse samaa mieltä). Aika löyhäkierteistä se on eli ei sitä kaikkein helpointa neuloa, mutta hyvät puikot auttoivat kyllä asiaa.  Titityyssä oli sitä myös toisen värisenä, muistaakseni sellaista pinkkikeltaista, joka olisi ollut aivan ihanaa, mutta kun raidoittuvia sukkalankoja on jo laatikollinen + pari kassia päälle, niin jätinpä sen kerän kauppaan. Mutta oli se vaan nättiä... 





Tykkään kyllä kovasti noista väreistä.  Aluksi harmittelin, kun tuota kyseistä lankaa ei enää saanut Titityystä, kun ajattelin että teen siitä myös kämmekkäät, mutta sukkien jälkeen lankaa jäikin vielä sen verran, että yhdessä toisen langan kanssa niistä tuli kuin tulikin vielä kämmekkäät!  Kämmekkäden resoreihin laitoin Dropsin Baby merinoa. Silmukkamääriä en laittanut minnekään ylös - ensi kerran täytyy siis jälleen neuloa näppituntumalla! 




Raidallinen lanka riitti juuri sopivasti - näin pieni kerä sitä jäi:


Malli: oma
Lanka: Raidallinen Lang / Jawoll Magic (75 % villaa + 25 % polyamidia, 100 g / 400 m)
Musta: Dropsin Baby Merino (100 % merinovillaa, 50 g / 175 m)
Puikot: 2,25 mm / 15 cm Knit pro

Musta hame

Olen etsinyt kaupoista sopivaa mustaa hametta töihin, mutta ei ole hyvää löytynyt.  Siispä Eurokankaaseen ja sieltä mustaa vakosamettia ostamaan.  Tämä on tämä sama kaava, jolla olen tehnyt itselleni paljonkin hameita, mutta nyt siitä tuli ensin ihan liian iso, vaikken ole tietääkseni laihtunut, ennemmin päinvastoin.  Pikkasen meinasi päästä ärräpäitä, kun purin hametta ja ompelin uudestaan, mutta nyt se istuu hyvin.  Tykkään tuosta kankaasta, se tuntuu kädessä ihanan pehmeältä, kun sitä silittää "myötäkarvaan"...  Kuvia oli taas hankala ottaa,  mutta tästä siitä nyt yksi otos:




Elämäni ensimmäinen villatakki!

Tiedättekö mitä? Olen saanut valmiiksi elämäni ensimmäisen villatakin!  Etsin viime talvena kaupoista itselleni jotain iloisen väristä ja mieluiten villaa olevaa villatakkia, mutta eihän sellaista löytynyt.  Ajattelin sitten, että kaipa se on tehtävä sitten itse.  Kesällä siihen oli vihdoin aikaa ja aloitin takin neulomisen viikko ennen juhannusta.  Neulominen kuitenkin stoppasi toiseen hihaan, kun harmaa lanka loppui.  Tilasin sitä lisää, mutta sain sitä kuitenkin vasta lokakuussa, jolloin oli jo kiirus neuloa joululahjoja.  Niinpä se jäi vaatekaapin perukoille moneksi kuukaudeksi, kunnes nyt keväällä ehdin jatkaa sitä. 

Lankoina käytin Dropsin Karismaa sekä resoreissa Dropsin Merino Extra Finea.  Ohjeeksi valitsin tämän Dropsin neuletakin  nimeltä "Martha" paitsi että tein siitä pidemmän ja raidallisen.  Hihoista tein vähän pidemmät ja kapeammat (niistä kun meinasi tulla ylhäältä tosi leveät) ja kauluksesta pidemmän. 

Päättelyvaiheessa päätin, että jos vielä joskus teen villatakkia tai -paitaa, niin siitä ei kyllä tule raidallista.  Sen verran oli nimittäin noita pääteltäviä langanpäitä... Tässä kuva hihan päättelystä:



No, eihän siitä hyvä tullut.  Ylhäältä on liian reilu (en ymmärrä miksi), napit ja napinlävet eivät ole samojen raitojen kohdalla ja hihat ovat kuitenkin liian pitkät... Olen kotona koko talvikauden tosi viluinen, eli kotitakiksi se kelpaa, mutta eipä oikein muuhun.  Mutta ainakin on kuulkaa lämmin! 

Vaikka elämäni ensimmäinen villatakki ei oikein onnistunutkaan, niin en silti aijo luovuttaa :-).  Uusi malli on nimittäin jo katsottuna... Ja sekä omalle että kummitytölle tekisi mieli neuloa yhdet kauniit neuletakit.  Saapi nähdä tuleeko niistä mitään.  Tai ryhdynkö niitä  koskaan tekemäänkään.  Mutta aina voi haaveilla...



Lanka: Raidat Dropsin Karismaa (100 % villaa, 100 g / 200 m)
Resorit Dropsin Merino Extra Finea (100 % merinoa, 50 g / 105 m)
Malli: muokattu Dropsin mallista Martha
Puikot:  3 ja 4 mm